Recept: Fritaja sa šparogama i pancetom

| Wine and dine |

Fritaja sa šparogama i pancetom, Suzy Josipović Redžepagić
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Šparoge su došle na plac i ne možemo ih ne zamijetiti. Od toliko načina priprema šparoga, ovaj najjednostavniji - s jajima meni je najdraži. Ovaj put s pancetom, sirom i paprikom.

Recept: Fritaja s divljim šparogama i pancetom

Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 12-15 minuta

  • 8-10 jaja (po mogućnosti domaćih)
  • 20-30 dag divljih šparoga (samo gornji mekani dio šparoga)
  • 20 dag pancete (narezana na šnitice ili kockice)
  • 1 paprika (narezana na kockice)
  • 5 -10 dag sira (prema želji - neki mekaniji sir)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
Fritaja sa šparogama i pancetom, Suzy Josipović Redžepagić
Fritaja sa šparogama i pancetom

U zdjelici umutite jaja, posolite ih i popaprite. Mekani dio opranih šparoga rukama iskidajte na sitnije komadiće (oko 3 cm) pa ih podinstajte na maslinovom ulju da omekšaju. Dodajte kockice/šnitice pancete, prema želji papriku i kockice sira, promiješajte i kratko prepržite pa dodajte razmućena jaja i miješajte do željene jačine pečene fritaje (netko voli manje pečena jaja, netko ih zapeče do kraja). Servirajte odmah. 

Napomena: Prema želji u fritaju možete dodati i mladi luk ili poriluk.