Recept dana: Švedski haš (pytt i panna)

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Pytt i panna - švedski haš
Pytt i panna - švedski haš

Recept dana: KANITIN ŠVEDSKI HAŠ  (PYTT I PANNA) Kanita Čengić, Štokholm, Švedska

Kad sam pitala prijateljicu koja živi u Švedskoj, a inače je porijeklom Sarajka, koje joj je najdraže švedsko jelo, odmah je ispalila – haš! I dala mi recept...

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 30 minuta

  • 1 do 2 šalice mesa izrezanog na kockice (janjetina ili teletina ili pršut ili svinjetina)
  • 6 šnita špeka
  • 6 - 8 oguljenih kuhanih krumpira – narezanih na kockice
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 2 žlice putra
  • 5 - 6 jaja

Kockice špeka ispržite na srednje jakoj vatri u velikoj tavi dok ne postanu hrskave. Zatim ih izvadite. U istu tavu na ulje od špeka, stavite kockice krumpira. Pecite ih dok ne postanu hrskave i izvadite. Rastopite putar u tavi, dodajte nasjeckani luk i dinstajte dok ne postane staklast. Na njega dodajte sjeckano meso i dinstajte oko pet minuta. Zatim smanjite vatru, vratite pečeni špek i krumpir na tavu, te sve zajedno malo promiješajte. U drugoj tavi ispecite jaja „na oko“ i servirajte ih na vrh švedskog haša.