Za 4 - 5 osoba
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme pečenja: 45 minuta
Temperatura pećnice: 180C
Okrugli kalup za pite
- 1 - 2 lista lisnatog tijesta
- 50 dag tikvica
- 30 dag cherry rajčice
- 1 vrećica mozzarelle
- 1 luk
- 2 jaja
- 3 dl slatkog vrhnja (ili vrhnja za kuhanje)
- 1 žlica maslinovog ili običnog ulja
- sol
- papar
- bosiljak - za ukras
Zagrijte pećnicu na 180C. Nauljite kalup i razvucite pripremljeno razvučeno tijesto po njemu, do rubova (ako pređe rubove, višak odrežite nožem). Na njega stavite masni papir za pečenje i sušeni grah ili rižu da se tijesto ne digne. Pecite u pećnici 10 minuta. Izvadite papir i grah. Pecite još 10 minuta. Tikvice narežite na tanke kolutiće. Na tavi podinstajte sitno nasjeckani luk i dodajte tikvice te zajedno samo kratko podinstajte. Rajčice operite i narežite na polovice, a mozzarellu na šnitice ili kockice. U zdjeli izmiješajte jaja i vrhnje, posolite i popaprite te izlite smjesu u napola pečeni quich. Rasporedite tikvice, rajčice i mozzarelu po quichu i pecite u zagrijanoj pećnici 25 minuta. Ohladite quiche nekoliko minuta, ukrasite bosiljkom i servirajte.