Zapečene punjene dagnje, idealne kao predjelo za Badnjak...
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 30-ak minuta
- 1 kg dagnji
- paradajz (narezan na male kockice)
- peršin (sitno nasjeckan)
- 3 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
- 20 dag prezli
- 10 dag naribanog parmezana
- maslinovo ulje
- putar
- sol
- papar
Dagnje očistite i skuhajte u vodi u poklopljenom loncu dok se školjke ne otvore. Ocijedite ih i ohladite. Izvadite meso iz dagnji. U posudu stavite prezle, pripremljen češnjak, paradajz, parmezan, peršin, maslinovo ulje, soli i papar i sve dobro promiješajte. U svaku školjku stavite komadić putra, na njega meso školjke, pa prekrijte smjesom od prezli. Dagnje posložite na lim i stavite u zagrijanu pećnicu na 180C na 10-ak minuta, dok ne poprime rumenu koricu.