Punjene gratinirane dagnje

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Gratinirane punjene dagnje, Mama zna
Gratinirane punjene dagnje, Mama zna

Zapečene punjene dagnje, idealne kao predjelo za Badnjak...

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 30-ak minuta

  • 1 kg dagnji
  • paradajz (narezan na male kockice)
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • 3 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
  • 20 dag prezli
  • 10 dag naribanog parmezana
  • maslinovo ulje
  • putar
  • sol
  • papar

Dagnje očistite i skuhajte u vodi u poklopljenom loncu dok se školjke ne otvore. Ocijedite ih i ohladite. Izvadite meso iz dagnji. U posudu stavite prezle, pripremljen češnjak, paradajz, parmezan, peršin, maslinovo ulje, soli i papar i sve dobro promiješajte. U svaku školjku stavite komadić putra, na njega meso školjke, pa prekrijte smjesom od prezli. Dagnje posložite na lim i stavite u zagrijanu pećnicu na 180C na 10-ak minuta, dok ne poprime rumenu koricu.