Pileći paprikaš

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Pileći paprikaš

Pileći paprikaš napravljen po ovom maminom receptu je dosta blagi, lagan, a vrlo ukusan. Nije kao onaj izvorni mađarski. Nema zaprške, vrhnja ni feferona... Ovaj mogu i mala djeca jesti, često ga pravim jer je jednostavan, a moji ga klinci obožavaju i to s tjesteninom ili rižom.

Za 4-5 osoba

Vrijeme pripreme: 50 minuta

  • 1 pile (narezano na komade)
  • 1 luk
  • 1 dl bijelog vina
  • pileći temeljac ili voda sa ½ kocke juhe
  • ružmarin
  • prstohvat curry-a
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 žlica koncentrata paradajza
  • ljuta crvena paprika ili feferon - prema želji za zaljutiti
  • maslinovo i obično ulje
  • sol
  • papar

Na ulju podinstajte luk, dodajte oprane, očišćene i posoljene komade pileta i dinstajte još nekoliko minuta miješajući da pobijele sa svih strana. Zalijte vinom i pustite da vino ishlapi. Dodajte papar, ružmarin, muškatni oraščić, koncentrat paradajza i curry, zalijevajte temeljcem te kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta. Prema želji zaljutite paprikaš s crvenom ljutom paprikom ili feferonom. Servirajte uz pire krumpir, tijesto, njoke ili rižu, a prema želji dodajte i žlicu kiselog vrhnja.

Pileći paprikaš