Pileći bataci s umakom od brusnica

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Unesite malo kreativnosti u svakodnevno kuhanje, izađite iz uvijek istih svakodnevnih jela, dodajte malo sebe, malo svojih ideja... samo nemojte pretjerati... Ovo je tako dobra kombinacija slatko kisele brusnice s piletinom, mrak! I inače volim sve kombinacije mesa, pogotovo divljači i raznih okruglica s džemom... A brusnice uz pašticadu... mmmm... Prefino! Pileći batci (bataci) s umakom od brusnica brzo se pripremaju i za samo pola sata imate jako ukusne pileće batkiće!

Pileći bataci s umakom od brusnica
Pileći bataci s umakom od brusnica

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 5 minuta

Vrijeme kuhanja: 25-30 minuta

Pileći bataci s umakom od brusnica
Pileći bataci s umakom od brusnica
  • 80 dag pilećih bataka
  • brašno – za uvaljati
  • ½ dl vodke
  • 1 dl bijelog vina
  • 10 dag luka (sitno nasjeckanog)
  • 40 dag džema od brusnica
  • ½ dl umaka Worchester
  • putar
  • sol
  • papar 

Pileće batake posolite, uvaljajte u brašno s jedne strane te na putru prepržite s obje strane. Popaprite i dosolite te podlijte s malo vodke i bijelim vinom. Malo dinstajte pa izvadite meso, a u istu tavu dodajte sitno narezan luk i podinstajte ga. Batake zatim vratite u tavu te dodajte džem od brusnica i malo umaka Worchester.

Pileći bataci s umakom od brusnica
Pileći bataci s umakom od brusnica