Pečeno pohana piletina iz pećnice

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Pečeno pohana piletina iz pećnice
Pečeno pohana piletina iz pećnice

Na ovaj način pečeno pohana piletina u pećnici je manje masna i naravno samim tim zdravija. Ujedno i jako ukusna, sočna i mekana.

Za 5 - 7 osoba

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Vrijeme pečenja: 25 minuta

Temperatura pećnice: 220C

  • 2 mala pileta (narezana na komade)
  • 10 dag brašna
  • 3 jaja
  • 20 dag prezli
  • 10 dag putra
  • 1 limun
  • sol
  • papar
pripremljena piletina
Pripremljena piletina za pečenje

Zagrijte pećnicu na 220 C. Oprane i obrisane piliće narežite na po 8 komada (batake prorežite uz kosti, a bijelo meso odvojite od kosti i vodoravno prorežite na 2 plosnata komada). Posolite, popaprite i panirajte* (brašno, pa jaja pa prezle). Posložite na putrom premazan lim i nakapajte preostalim otopljenim putrom. Pecite u pećnici 25 min. Servirajte uz limun.