Pečene mesne kuglice

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Pečene mesne kuglice
Pečene mesne kuglice

Recept: Pečene mesne kuglice

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme 50 min

Vrijeme pečenja: 10 minuta

  • ½ kg mljevenog mesa (junetine ili puretine)
  • 4 dag prezli (krušnih mrvica)
  • 0,5 dl vode
  • 1 dl slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
  • 10 dag luka (sitno nasjeckani)
  • ½ žličice pimenta (jamajčanskog papra)
  • 1 jaje
  • sol
  • prstohvat bijelog papra
  • ulje

Prezle pomiješajte s vodom i vrhnjem, pa ostavite stajati oko 10 minuta. Na žlici ulja u tavi podinstajte luk, malo ohladite, pa zajedno s pimentom, bijelim paprom, jajem i prezlima dodajte mesu, posolite i dobro izmiješajte. Od smjese vlažnim rukama oblikujte kuglice i pecite na zagrijanom ulju oko 5 minuta. Servirajte uz pire krumpir i veliku zdjelu salate.