Pašteta od ricotte i maslina

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Zapečena pašteta od ricotte i maslina
Pašteta od ricotte i maslina

Zapečena pašteta od ricotte i maslina je jedno od interesantnijih predjela, drugačije, inovativno, vizualno dopadljivo, a jako ukusno i fino. Iznenadite svoje najmilije ovom savršenom zapečenom paštetom!

Za 5 - 6 osoba

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme pečenja: 30 minuta
Temperatura pećnice: 200C

  • 45 dag talijanskog sira ricotte
  • 5 dag naribanog parmezana
  • 2 bjelanjka
  • po 15 dag ocijeđenih otkoštenih zelenih i crnih maslina
  • 4 - 5 chery rajčica kratko osušenih na suncu ili u pećnici na 50C
  • ružmarin
  • ulje – za kalup
  • sol
  • papar

Zagrijte pećnicu na 200°C. Nauljite okrugli kalup. U velikoj zdjeli zajedno izmiksajte sir riccotu, parmezan, bjelanjak i začine pa smjesu stavite u jedan veći kalup ili nekoliko manjih. Po površini smjese utisnite masline, chery rajčice posušene na suncu i nasjeckan ružmarin. Pecite u pećnici 25-30 minuta. Narežite i poslužite uz prepečeni kruh i pržene rajčice.

Zapečena pašteta od ricotte i maslina
Pašteta od ricotte i maslina