Parmanska salata s tjesteninom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Parmanska salata, Italija

Na ovu salatu smo moja prijateljica Vesna i ja "otkačile" u Parmi... Tražila sam recept i evo je... Jednostavna, osvježavajuća, preukusna, a zasitna...

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 30 minuta

  • 40 dag tjestenine
  • 15 dag šunke (narezana na trakice ili kockice)
  • 10 crnih prepolovljenih otkoštenih maslina
  • 15 dag gorgonzole (izmrvljene na komadiće)
  • bosiljak
  • maslinovo ulje
  • 4 žlice bijelog vinskog octa
  • šećer
  • sol
  • bijeli papar
  • pistacio (sitno nasjeckan) – za posipati 
  • zelena salata - za ukras

Skuhajte tjesteninu al dente u vodi u kojoj dodajte 2 žličice soli i malo maslinovog ulja. Ohlađenoj skuhanoj tjestenini dodajte šunku narezanu na trakice ili kockice, masline, razmrvljenu gorgonzolu, nekoliko narezanih listića svježeg bosiljka, vinski ocat, prstohvat soli, navrh noža šećera, navrh noža bijelog papra i 3-4 žlice domaćeg maslinovog ulja. Dobro sve pomiješajte i rasporedite na zelenu salatu. Pospite narezanim pistacijom.