Palačinke sa škampima - obavezno probajte!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Palačinke sa škampima
Palačinke sa škampima

Najbolje zapečene palačinke sa škampima jela sam u Restoranu "Atrium" u Rogoznici te tražila njihov recept. Probajte ih napraviti - mrak su!

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 30-ak minuta

  • 8 pečenih palačinki (dvije po osobi)
  • 80 dag repova škampa (kozica)
  • 20 dag kozjeg sira
  • 2,5 dl slatkog ili kiselog vrhnja
  • 3 - 4 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
  • peršin
  • maslinovo ulje

Napravite tijesto za palačinke i ispecite ih (po porciji 2 palačinke).

Očistite repove škampa - očistite škampe od oklopa, izvadite im crne trake (crijeva) te repove krupnije nasjeckajte. Popržite ih na maslinovom ulju nekoliko minuta. Maknite sa vatre pa dodajte nasjeckani češnjak, kozji sir i slatko vrhnje. Kuhajte na laganoj vatri da se zgusne pa dodajte nasjeckani peršin i nafilajte palačinke. Složite ih u trokut i prelijte umakom.

*Prema želji palačinke možete i zapeči u pećnici. Složite ih po dvije na vatrostalni tanjur, nafilajte, prelijte umakom i kratko zapecite u pećnici!

* Od ostatka svježih škampa skuhajte temeljac.