Oslić s krumpirom na rukoli

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Oslić na rukoli
Oslić s krumpirom na rukoli

Recept: Oslić s krumpirom na rukoli

Za 4 - 5 osobe

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme kuhanja: 30 minuta

  • 70 dag fileta oslića (narezan na komade)
  • 1 kg krumpira (narezan na šnite)
  • 1 češnjak (protisnut ili sitno nasjeckan)
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • rukola
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Krumpir ogulite i narežite na šnite. Češnjak očistite i protisnite. Na dno lonca sipajte maslinovo ulje pa slažite red krumpira, red oslića. Na vrhu neka bude krumpir. Svaki red obilno pospite češnjakom, posolite i popaprite. Dolijte tek toliko vode da krumpir bude pokriven. Kuhajte dok krumpir ne omekša. Po vrhu zalite maslinovo ulje i pospite peršin. Kad je jelo gotovo, operite rukolu i stavite je na svaki tanjur. U sredinu na rukolu stavite topli oslić s krumpirom i zalite maslinovim uljem. Posipajte peršinom.