Nema maškara bez krafna! Ovaj recept je najbolji!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Najbolje krafne na svijetu, Suzy Josipović Redžepagić
Austrijski krafni - priprema

Vrijeme je maškara i karnevala! Krafne, krafnice, kroštule, fritule, slatki uštipci... Zašto mi je baš ovaj recept najbolji za krafne? Napuhnu se, a iznutra su šuplje. Nisu ni masne, ni predebele. Idealne za punjenje. Samo dok ih radite: ne otvarajte prozor i ne pravite propuh, da budu onako lijepe i dignute!

Recept: Najbolje krafne na svijetu

  • 6 žumanjaka
  • 4 dag šećera
  • korica 1 nešpricanog limuna
  • prstohvat soli
  • 2 žlice ruma
  • 4 dl mlakog mlijeka
  • 7 dag ulja
  • 3 dag uzdignute germe (3/4 kockice germe)
  • 85 dag glatkog brašna
  • štaub šećer - za posipanje
  • nutella, domaći pekmez, umak od vanilije - za punjenje - prema želji
Krafne
Krafne

Izradite germu. U zdjeli umutite žumanjke i šećer pa miksajući dodajte naribanu koricu limuna, malo soli i 2 žlice ruma. Zatim dodajte mlako mlijeko, ulje i uzdignutu germu i dobro izmiksajte. Na kraju postepeno dodajte brašno i izradite glatko tijesto. Stavite ga na toplo da se diže. Nakon što se tijesto diglo, prebacite ga na pobrašnjenu dasku, razvucite ga na debljinu prsta i s kalupićem ili čašom prvo namočenom u rum, režite krafnice koje stavljajte na stolnjak posut brašnom pa pokrite s krpom. Kada krafne poprime dvostruk volumen, pecite ih u srednje zagrijanom ulju. Prilikom pečenja, jednu stranu pecite oko pola minute poklopljenu, a drugu stranu do pola minute otklopljenu. Vadite ih mrežicom za krafne i odložite na papirnatu salvetu da upiju višak masnoće.

Austrijski krafni by Suzy Josipović Redžepagić
Krafne

Pospite štaub šećerom ili punite pekmezom (malo ga ugrijte i razrijedite i punite špricom).

Austrijski krafni, Suzy Josipović
Najbolje krafne na svijetu