Napravite ljetni koktel s kozicama i avokadom!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Priprema koktela
Priprema koktela

Koktel s kozicama ili škampima i avokadom idealno je ljetno predjelo! Da li su smrznuti repići ili ih morate izvaditi iz svježih kozica ili škampa svejedno - i jedno i drugo je jako ukusno! Kad nemate puno vremena, a ni svježih kozica ili škampa, ovaj koktelčić je savršen... Kad god imam svježe škampe ili kozice u principu ne vadim repiće - radije napravim cijele škampe na buzaru, grill ili sl...

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 30 minuta

  • 2 avokada
  • 20 dag očišćenih škampa ili kozica
  • 2 dl majoneze
  • 1 žličica kečapa
  • sok od limuna
  • 8 lista zelene salate
  • 1 žlica konjaka
  • sol
  • papar

Za ukras:

  • 4 cherry rajčice
  • limun

Kozice (škampe) skuhajte u slanoj vodi. Avokado ogulite i narežite na sitne kockice te ga pokapajte limunovim sokom. U zdjelu stavite majonezu, malo kečapa, sol,papar, konjak i malo limunovog soka. Sve izmiješajte da dobijete umak, pa dodajte avokado i kozice (škampe). Lagano promiješajte. U koktel čašu stavite list zelene salate, još malo salate izrezane na rezance, pa preko salate umak sa kozicama (škampima). Ukrasite cherry rajčicom ili šniticom limuna.

Koktel s kozicama i avokadom
Koktel s kozicama i avokadom