Pjenica od bakalara i krumpira
Jednostavno obožavam ovoj savršen namaz od bakalara uz domaći prepečen kruh. Jela bi ga svaki drugi dan, a ne samo za Badnjak. Često ga pravim i bez krumpira, ali onda češnjak obavezno prokuham u 2-3 dl mlijeka pa sve zajedno izmikasam s mlijekom, dodam malo maslinovog ulja, malo prezla, sol, papar, nasjeckani peršin i očišćeni skuhani bakalar i ponovo dobro izmiksam.
Za: 4 osobe
Vrijeme pripreme: 10 minuta (bez kuhanja bakalara i krumpira)
- 30 dag kuhanog očišćenog bakalara
- 15 dag kuhanog krumpira
- 1 dl maslinovog ulja
- češnjak (sitno nasjeckan)
- peršin (sitno nasjeckan)
- ½ dl slatkog vrhnja
- sol
- papar
Bakalar, krumpir, češnjak, peršin, slatko vrhnje i maslinovo ulje posolite i popaprite te sve zajedno izmiksajte u blenderu u gustu pjenicu. Stavite u zdjelicu i ohladite u hladnjaku. Neposredno pred serviranje, grabilicom za sladoled oblikujte pjenicu u loptice.