Najbolja pjenica od bakalara i krumpira

| Wine and dine |

Pjenica od bakalara
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Pjenica od bakalara i krumpira

Jednostavno obožavam ovoj savršen namaz od bakalara uz domaći prepečen kruh. Jela bi ga svaki drugi dan, a ne samo za Badnjak. Često ga pravim i bez krumpira, ali onda češnjak obavezno prokuham u 2-3 dl mlijeka pa sve zajedno izmikasam s mlijekom, dodam malo maslinovog ulja, malo prezla, sol, papar, nasjeckani peršin i očišćeni skuhani bakalar i ponovo dobro izmiksam.

Pjenica od bakalara
Pjenica od bakalara

Za: 4 osobe

Vrijeme pripreme: 10 minuta (bez kuhanja bakalara i krumpira)

  • 30 dag kuhanog očišćenog bakalara
  • 15 dag kuhanog krumpira
  • 1 dl maslinovog ulja
  • češnjak (sitno nasjeckan)
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • ½ dl slatkog vrhnja
  • sol
  • papar

Bakalar, krumpir, češnjak, peršin, slatko vrhnje i maslinovo ulje posolite i popaprite te sve zajedno izmiksajte u blenderu u gustu pjenicu. Stavite u zdjelicu i ohladite u hladnjaku. Neposredno pred serviranje, grabilicom za sladoled oblikujte pjenicu u loptice.