Mamina srnetina

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Srnetina
Mamina srnetina

 Uz one famozne lovačke knedle od starog kruha od prije par dana, točnije od četvrtka, napravite i ovaj gulaš od srnetine, recept od moje mame...

Vrijeme pripreme i kuhanja: 2 sata

  • 80 dag srnećeg mesa (narezanog na komade)
  • 2 luka (sitno nasjeckana)
  • 1 mrkva (narezana na kolutiće)
  • 1 celer (narezan na kockice)
  • 1 peršin (sitno nasjeckan)
  • klek (nekoliko bobica)
  • 1 lovor
  • 3 dl crnog vina
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • mesni temeljac ili voda s kockom
  • ulje
  • sol
  • papar

Meso izrežite na komade kao za gulaš. Prepržite na vrućem ulju. Dodajte narezani luk, mrkvu, celer i peršin, bobice kleka, lovor, sol i papar. Dinstajte i zalijte crnim vinom. Kad vino ishlapi, podlijevajte s temeljcem. Na kraju umiješajte malo vrhnja. *Servirajte uz domaće knedle od kruha, njoke, tjesteninu ili kuhani krumpir.