Kremasti rižoto s kozjim sirom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Rižoto sa kozjim sirom
Rižoto s kozjim sirom i špinatom

Recept: Kremasti rižoto s kozjim sirom i mladim špinatom

 Za 4 osobe

  • 30-ak dag riže
  • 15 dag svježeg kozjeg sira
  • malo mladog špinata - prema želji
  • 1,20 dl bijelog vina
  • 1 l povrtnog temeljca
  •  maslinovo ulje
  • 4 dag parmezana
  • putar
  • sol
  • papar
  • naribani tartufi- prema želji

Operite špinat, sačuvajte nekoliko cijelih listića za ukras, a ostatak narežite na trakice. Na laganoj vatri, na tavi na malo maslinovog ulja zastaklite rižu pa zalijte bijelim vinom. Kada vino ispari, povremeno zalijevajte vrućim temeljcem, posolite i popaprite te kuhajte na srednjoj vatri uz povremeno miješanje oko 25 minuta. Skinite s vatre, a prema želji dodajte nasjeckani špinat te umiješajte nekoliko žlica naribanog parmezana i kockicu putra. Izmrvite kozji sir, a sjajno bi bilo sljubiti i tartufe te ih naribati po vrhu. Rižoto servirajte na toplim tanjurima i ukrasite listićima špinata.

Prema želji špinat možete izostaviti, zamijeniti ga rukolom ili svježim bosiljkom.