Recept: Kremasti rižoto s kozjim sirom i mladim špinatom
Za 4 osobe
- 30-ak dag riže
- 15 dag svježeg kozjeg sira
- malo mladog špinata - prema želji
- 1,20 dl bijelog vina
- 1 l povrtnog temeljca
- maslinovo ulje
- 4 dag parmezana
- putar
- sol
- papar
- naribani tartufi- prema želji
Operite špinat, sačuvajte nekoliko cijelih listića za ukras, a ostatak narežite na trakice. Na laganoj vatri, na tavi na malo maslinovog ulja zastaklite rižu pa zalijte bijelim vinom. Kada vino ispari, povremeno zalijevajte vrućim temeljcem, posolite i popaprite te kuhajte na srednjoj vatri uz povremeno miješanje oko 25 minuta. Skinite s vatre, a prema želji dodajte nasjeckani špinat te umiješajte nekoliko žlica naribanog parmezana i kockicu putra. Izmrvite kozji sir, a sjajno bi bilo sljubiti i tartufe te ih naribati po vrhu. Rižoto servirajte na toplim tanjurima i ukrasite listićima špinata.
Prema želji špinat možete izostaviti, zamijeniti ga rukolom ili svježim bosiljkom.