Kineske mesne okruglice s đumbirom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Kineske mesne okruglice
Kineske mesne okruglice

Neki obožavaju kinesku hranu, neki baš i ne... ali koji put trebamo od Kineza nešto naučiti i pokupiti, kao naprimjer ovaj receptić. Ove famozne male kineske mesne okruglice s đumbirom su vrlo ukusne. Đumbir je jako zdrav, prženje u ulju baš i nije, ali ako ih pržimo u kokosovom ulju, baš i nije nezdravo, jer je kokosovo ulje poznato kao najotpornije ulje (na oksidaciju) čijim zagrijavanjem se ne oslobađaju štetni slobodni radikali... Možemo ga i pomiješati sa biljnim... Uz nezaobilaznu veliku zdjelu salate i tko želi pire krumpir, francuski krumpir ili gratinirano povrće, super ručak! 

Kineske mesne okruglice
Kineske mesne okruglice

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta

  • 30 dag mljevene svinjetine
  • zeleni đumbir (sitno nasjeckani)
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 1 češanj češnjaka (protisnut ili sitno nasjeckan)
  • malo cimeta
  • umak od soje
  • biljno ili kokosovo ulje

Mljeveno meso dobro pomiješajte s đumbirom, lukom, češnjakom, cimetom i umakom od soje. Izrađujte okruglice veličine oraha i pecite ih u dubokoj tavi u vrelom ulju. Ocijedite na salveti i servirajte uz pekmez od brusnica.

Kineske mesne okruglice
Kineske mesne okruglice