Dvije riječi za deliciju: aromatični škampi!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Aromatični škampi
Aromatični škampi

Aromatični škampi su jelo za sve one koji vole malo ljutkasto i intenzivno... Ako nemate škampi, možete upotrijebiti i kozice. Također možete ih popržiti cijele, samo neoguljene repiće ili oguljene repiće. Svejedno, sve je fino... Samo je pitanje hoćete li čistiti ljušture ili više volite kad vam netko drugi ih očisti...

Za 4 - 5 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 45 minuta

  • 1 – 1,30 kg škampa ili kozica
  • 4 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • 2 pelata ili svježa paradajza (sitno nasjeckana)
  • 2 dl bijelog vina
  • 2-3 listića kadulje
  • 1 lovorov list
  • bosiljak
  • majčina dušica
  • 2-3 čili ljute papričice
  • 1 dl maslinovog ulja
  • krupna morska sol
  • svježi crni papar

Na tavi na maslinovom ulju kratko podinstajte češnjak i peršin. Zatim dodajte paradajz, promiješajte i malo podinstajte. Dodajte škampe i kuhajte par minuta na laganoj vatri. Zalijte ih bijelim vinom i dodajte sve začine. Dinstajte još 5 minuta.