Danas kuhamo srneći paprikaš!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Srneći paprikaš
Srneći paprikaš

Za 6-8 osoba

Vrijeme pripremanja: 15 minuta i 12 sati mariniranja

Vrijeme kuhanja i pečenja: 3 sata

Temperatura pećnice: 160C

  • 1 kg srneće plećke (narezane na komade veličine zalogaja)
  • 3 dl crnog vina
  • 1 mrkva (narezana na kolutiće)
  • 2 luka (narezana na kolutiće)
  • 2 češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • peršin
  • 25 dag putra ili ulja
  • 20 dag špeka (narezanog na šnite)
  • 2 žlice brašna
  • lovor
  • sol
  • papar

Srneće meso narežite na kocke dan ranije, posolite i popaprite te stavite da stoji u marinadi od vina, mrkve, luka, češnjaka, ulja i peršina 12 sati. Zatim izvadite i ocjedite meso, a marinadu sačuvajte. Na jednoj tavici na putru popržite špek i luk te ih stavite sa strane. Na drugoj tavici na ulju popržite meso okrećući ga da porumeni sa svih strana. Smanjite vatru, dodajte malo brašna i promiješajte. Dodajte procijeđenu marinadu da prekrije meso i pustite da kuha na laganoj vatri sat vremena povremeno miješajući. Dodajte špek, luk, češnjak, lovor, sol i papar. Poklopite lonac ili pekač pa ga stavite u zagrijanu pećnicu na 160C i pecite još oko 2 sata.