Jednostavna curry piletina

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Curry piletina
Curry piletina

Za samo 15-ak minuta pripremite indijski recept curry piletinu.

Curry je mješavina začina u obliku praha, intenzivno žute boje, pomalo pikantan i mirišljav, sastoji se od 10-ak i više raznih sastojaka, a najveći postotak curry-a je žuta kurkuma koja mu daje tu famoznu boju, te kardamom, korijander, čili paprika, cimet, kiml, muškatni oraščić, klinčić, papar i paprika. Potražite ga na polici sa začinima, dostupan je skoro u svakoj trgovini hrane.

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme kuhanja: 10 minuta

  • 40 dag pilećeg filea (narezan na komade veličine zalogaja)
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 2 češnja češnjaka (protisnuta)
  • 1 zelena čili papričica (nasjeckana)
  • prstohvat soli
  • prstohvat kurkuma
  • prstohvat kima
  • prstohvat korijandera
  • 1 žličica pirea paradajza
  • 1 žličica curry kreme ili curry-a u prahu
  • 2 – 3 žlice slatkog vrhnja
  • 0,5 dl maslinovog ulja

Na tavi na ulju podinstajte luk. Dodajte piletinu, te pržite dok piletina ne pobijeli (oko 5 minuta). Dodajte češnjak, čili papričicu i miješajte još par minuta. Posolite, dodajte kurkuma, kima i korijandera. Dobro promiješajte te dodajte pire paradajza i malo curry-a. Na kraju umješajte slatko vrhnje. Poslužite toplo uz rižu ili rižinu tjesteninu, npr. špagete.

Curry piletina
Curry piletina