Čarobne kiflice od sira

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Verine kiflice od sira
Kiflice od sira

Iznenadite svoje ukućane i za nedjeljni doručak servirajte im ove domaće slane kiflice od sira, još tople... Ovo je recept moje tete Vere Radotić iz Samobora, najbolji na svijetu!

Vrijeme pripreme: 20 min

Vrijeme pečenja: 20 min

Temperatura pećnice: 220C

Tijesto:

  • 1 kg oštrog brašna (prosijanog)
  • 1 -1,5 dl ulja
  • 1 jaje
  • ½ l mlakog mlijeka
  • 1 germa (dignuta)
  • 1 ravna žlica soli

Fila:

  • 20 dag svježeg kravljeg sira
  • 2 jaja
  • sol

Za premazati:

  • 1 jaje
  • kiml

Sve sastojke spojite i zamijesite glatko tijesto. Napravite 8 kruščića. Svaki razvaljajte u krug i razrežite u trokute kao pizzu, na jednake dijelove. Napravite filu od svježeg kravljeg sira, jaja i malo soli te stavite malu žličicu te file na svaki trokutić kruga u sredinu pa zarolajte trokut od najšireg djela do najužeg u kiflicu. Premažite žumanjkom i prema želji pospite kimlom. Kalup namažite s putrom ili stavite masni papir za pečenje u kalup te rasporedite kiflice po kalupu i stavite u unaprijed zagrijanu pećnicu na 200 - 220C oko 20 min. Možete ih poslužiti još tople...