Cannelloni s blitvom, ricottom i gorgonzolom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Cannelloni s blitvom i ricottom
Cannelloni s blitvom i ricottom

Ovaj talijanski recept je "melem za svako nepce"... topi se u ustima, a okus se još dugo pamti... 

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i pečenja: 60 minuta

  • 25 dag cannellona (jedan paket)
  • 50 dag ricotte ili svježeg kravljeg sira
  • 25 dag blitve – nasjeckane
  • 20 dag slatkog vrhnja
  • 20 dag gorgonzole – nasjeckana na komadiće
  • 1 jaje
  • 1 režanj češnjaka
  • bijeli papar
  • sol
  • parmezan

Cannellone kuhajte u vreloj posoljenoj vodi dvije minute, tek toliko da upiju malo vlage pa ih ocijedite. U zdjeli pomiješajte očišćenu, opranu i nasjeckanu blitvu, ricottu, jaje, malo parmezana, protisnuti češnjak, posolite i popaprite. Napunite cannellone i posložite ih u vatrostalnu zdjelu, dodajte komadiće gorgonzole. Zalijte slatkim vrhnjem, poklopite vatrostalnu zdjelu  i pecite u pećnici 30-tak minuta. Zatim otklopite i pustite da se zapeku još 10-tak minuta.

*umjesto gorgonzole možete upotrijebiti i mozzarellu.