Brzo i lagano: Bob po dalmatinski!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Bob po dalmatinski
Bob po dalmatinski

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta

  • ½ kg boba
  • 1 luk (sitno nasjeckani)
  • 2 češnja češnjaka (protisnuti)
  • ½ dl bijelog vina
  • prezle
  • origano
  • mušatni oraščić
  • crvena mljevena paprika
  • peršin (sitno nasjeckan) – za posipati  
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

U velikoj tavi na maslinovom ulju podinstajte luk i dodajte protisnuti češnjak. Dodajte bob, posolite, podlijte vodom i u poklopljenoj posudi dinstajte 10 minuta na laganoj vatri. Prezle razmutite u vinu i umiješajte u bob, dodajte prstohvat origana, muškatnog oraščića i crvene paprike te još dinstajte nekoliko minuta. Na kraju pospite peršinom.