Brzo i jednostavno: Šnicli ala pašticada

| Wine and dine |

Šnicli ala pašticada, Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Moji ukućani obožavaju pašticadu, a vole i šnicle iz ekspres (pretis) lonca jer su jako mekani, sočni i fini... Spojila sam dvije delicije u jedan recept koji obožavaju. Za svega pola sata vrhunski specijalitet!

Recept iz ekspres lonca: Brzi šnicli ala pašticada

Za 5 osoba

Vrijeme pripreme: 10-ak minuta

Vrijeme kuhanja: 20-ak minuta

  • 1 kg junećih šnicli - tanko narezanih
  • oštro brašno
  • 1 dl prošeka ili bijelog vina
  • jušni temeljac (da pokrije šnicle)
  • 2-3 listića lovora
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • prstohvat klinčića
  • 1 – 2 žlice marmelade od bresaka ili višanja
  • 4-5 suhih šljiva
  • 4-5 suhih brusnica
  • ulje
  • sol
  • papar
  • papar u zrnu
Šnicli ala pašticada, Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna
Šnicli ala pašticada

Šnicle posolite i s jedne strane ih pobrašnite (nemojte ih tuči). Na vrućoj tavi na ulju kratko prepecite prvo pobrašnjenu stranu šnicla pa drugu stranu šnicla i stavite sa strane. U ekspres lonac na toplo ulje rasporedite sve šnicle, jedan do drugog pa jedan na drugi, zalijte ih prošekom ili vinom, dodajte sve začine i suhe šljive i brusnice, marmeladu pa posolite i popaprite te sipajte temeljac tako da pokrije šnicle. Poklopite ekspres lonac i kuhajte 20-ak minuta.