Bruskete - idealan ljetni obrok!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Bruskete
Bruskete

Bruskete svi vole – pitanje je samo s čime... svako ima svoju omiljenu... Ako imate paradajz, maslinovo ulje, češnjak i kruh – definitivno imate najbrže i najfinije ljetno predjelo. Tu kreativnost definitivno dolazi do punog izražaja... bruskete samo sa paradajzom i bosiljkom, sa paradajzom i fetom, sa inćunima, sa mozzarelom i rukolom, sa povrćem, pršutom i tapenadom, lososom, tunom, škampima i kozicama, tikvicama, pečenim paprikama, gljivama ili ratatuli bruskete (s povrćem)...

Po osobi 2 šnite kruha

Vrijeme pripreme: 15 minuta

  • kruh (odstojan barem jedan dan) narezan na šnite
  • paradajz ili mini paradajz (narezan na kockice)
  • feta (narezana na kockice)
  • bosiljak (nasjeckan)
  • češnjak (sitno nasjeckan)
  • crne otkoštene masline  (sitno narezane)
  • maslinovo ulje
  • krupna morska sol

Narežite kruh na šnite debele 1 cm. Kratko ih prepecite na grillu, tavici ili ploči, natrljajte ih češnjakom i maslinovim uljem. Rasporedite po njima sitno narezane kockice paradajza, fetu narezanu na kockice, nasjeckane masline, pospite origanom i krupnom morskom soli. Ukrasite bosiljkom. Dobar tek!