Bakin sekeli gulaš

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Bakin sekeli gulaš
Sekeli gulaš

Sekeli gulaš - kakvo savršeno staro zagrebačko jelo. Za to je moja baka zaista bila bila ekspert. Danas se, nažalost rijetko jedu takva jela, sve rijeđe i rijeđe...

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 40-tak minuta

  • 70 dag svinjetine bez kostiju (od vrata, plećke ili prsiju)
  • 80 dag kiselog zelja
  • 15 dag luka (sitno nasjeckan)
  • 3 dl pelata ili pirea paradajza
  • 1 dag crvene mljevene paprike
  • 1 dag brašna
  • 1 dl vrhnja
  • ulje
  • prstohvat soli

Svinjetinu bez kosti izrežite na kocke veličine 2-3 centimetara. Kiselo zelje sitno narežite i stavite kuhati u vodu. Na tavi na malo ulja podinstajte luk, dodajte meso, pire paradajza, poklopite i polagano dinstajte. Kad meso omekša, dodajte mljevenu papriku, brašno, ocijeđeno kuhano kiselo zelje i prokuhajte. Na kraju dodajte žličicu vrhnja. Poslužite uz krumpir pečen u ljusci u pećnici.