Ured agencija Grey, Entourage i JWT savršen je prikaz suvremenog poslovnog prostora

| Design |

Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Kako ne bismo neprestano pisali o prekrasnim prostornim uređenjima koji se nalaze tisuće kilometara udaljeni od Hrvatske, odlučili smo malo pronjuškati po novim zagrebačkim poslovnim prostorima i naletjeli na pravi uredski El Dorado kakvog se ne bi posramio ni poslovni centar New Yorka – riječ je o uredu agencija Grey, Entourage i JWT.

Krenimo od početka – Entourage je digitalna agencija koju je osnovala specijalistica za digitalni marketing Ida Pandur 2013. godine te ušla u suradnju sa zagrebačkom podružnicom svjetski poznate marketinške agencije Grey (ne, nije riječ o the „Greyu“, puno je bolje od toga). Bave se kreativnim, digitalnim i shopper marketingom te business consultingom, dobitnici su mnogih hrvatskih i svjetskih marketinških nagrada, a dovoljno je zapravo naglasiti kako zastupaju klijente poput Vipneta, Microsofta, Opela i Philipsa. U ovom prekrasnom i izuzetno suvremenom uredu djeluju uz još jednu srodnu globalnu marketinšku agenciju pod nazivom JWT (J. Walter Thompson). Kada se svi zbroje, čine brojku od čak 35 zaposlenih genijalnih mozgova koji svoje ideje razvijaju i plasiraju s 15. kata najvišeg nebodera u Zagrebu - VMD nebodera.

Grey Entourage JWT

Na adresu Strojarska 20, u ured od 430 kvadrata, agencije su uselile u siječnju gdje su bili prvi i jedini „stanari“ VMD nebodera koji osim nenadmašnog pogleda skriva/otkriva i savršenu krovnu terasu na 26. katu. Ovaj izniman uredski prostor koji se prostire na pola 15. kata osmislila je i dizajnirala arhitektica Jadranka Polak. Osim nevjerojatnog smisla za raspored stolova i stolica, prostora za sastanke i lounge dijelova, arhitektica je u cjelokupan dizajn uključila i duhovitost, spontanost i funkcionalnost. Stoga se umjesto stolića mogu pronaći poslagane palete, a neki zidovi (koji je doduše malo zbog otvorenog tlocrta) mogu poslužiti kao ploče po kojima se ideje mogu zapisivati kredom.

Grey Entourage JWT

Uredski koncept postavljen je kao open space jer njegujemo i vodimo open culture politiku - svi smo u istom prostoru, nema zatvorenih vrata, što utječe na transparentnost komunikacije i aktivnosti. Najdraže mjesto u uredu nam je lounge prostor gdje se volimo izvaliti i odmoriti, ali i brejnstormati, no izvan ureda lounge dio lako je zamijenjiv s krovnom terasom na 26. katu koja jednostavno svaki put oduzima dah,“ podijelila je s nama Ida Pandur koja ne skriva oduševljenje ambijentom za koji je, uz zaposlenike, svakako zaslužan i kreativno uređen prostor.

Grey Entourage JWT

Jedno je sigurno – u ovakvom savršenom poslovnom prostoru doista mjesto mogu pronaći samo oni najbolji jer da nema njih, ne bi ni prostor bio ovoliko dobar. Baš kao i u prirodnom svijetu, simbioza čini svijet/posao boljim mjestom za život/rad. Mi se samo nadamo da će u bliskoj budućnosti svi uredi poprimiti sličan ambijent gdje će uspijeh biti zagarantiran, a Wall.hr rubrika "Design" puna članaka s hrvatskim dizajnom poslovnih prostora.

Grey Entourage JWT