Obiteljsko-poslovna kuća o kakvoj mnogi od nas sanjamo

| Design |

Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

„Iako sam možda subjektivna, no ova je kuća najbliža pojmu idealnog obiteljskog doma, neovisno o stilu i dizajnu interijera te eksterijera kojeg preferirate.“

Smještena u Westside četvrti u Kansas Cityju, ova moderna obiteljska kuće nastala je zahvaljujući Studio Buildu iznimno talentiranom dizajnerskom timu. 1653 Residence dom je koji posjeduje skrivenog blaga uloženog u dizajn interijera. Glavna spavaća soba jedna je od tog blaga uz glavnu kupaonicu. Svi privatni prostori zamišljeni tako da postaju svetišta ljubavi i privatnosti unutar gradskih granica.

Urbani dom od 260 četvornih metara nije samo lijep, inspirativan i funkcionalan, već posjeduje i nekoliko prestižnih značajki koje svakom stanovniku gusto naseljenog grada puno znače. Off-street parking za dva automobila jedna je od tih značajki, dok se druga značajka tiče krovnih prozora. U gusto naseljenom gradu, prirodna svjetlost rijetka je pojava zato uz pomoć krovnih prozora čini prekrasno iznenađenje u glavnoj kupaonici s tušem i kadom u koju se ulazi kroz ugrađeni ormar.

Podjela kuće vrlo je jednostavna; javni i privatni prostori su podijeljeni po vertikalnoj cirkulaciji. To omogućuje tlocrtu biti razumno otvoren s minimalnim korištenjem zidovima. Ovaj jedinstven, kompaktan i jednostavan moderan dom ima 3 spavaće sobe, 2 (i pol) kupaonice i potpuno otvoren ured koji se nalazi na trećem katu.

Ovaj dom je ispunjen posebno dizajniranim i proizvedenim namještajem od strane Studio Builda čiji se ured nalazi nekoliko blokova dalje od zamamnog projekta. Jasno je vidljivo kako se kući nameće visok, elegantan oblik koji pomalo podsjeća na poslovne objekte, ali topla obiteljska atmosfera koja vlada unutar doma svakako isključuje hladan eksterijer i uključuje kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Teško se u ovoj kući zamisliti nesretnim. Slažete se?