Kuća na plaži inspirirana budizmom i tajlandskom kulturom

| Design |

Iniala Beach House, Tajland
Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Tajlandsku plažu u provinciji Phang Nga krasi doista očaravajuće arhitektonsko i dizajnersko remek djelo pod nazivom Iniala Beach House. Ova savršen kompleks vila na plaži djelo je Eggarata Wongcharita koji je bio inspiriran tajlandskom kulturom i budizmom. Kako nam se ljeto opasno bliži, sve češće razmišljamo o ovakvim prizorima...

Iniala Beach House, točnije kompleks od tri vile s 10 spavaćih soba i jednim spektakularnim penthouseom , smješten je tik uz pješčanu plažu te osim svog iznimno opuštajućeg dizajna interijera krije i vlastiti spa centar s drevnim zlatnim Thai zvonom i budističkim učenjem prevedenim na engleski ispisanim po zidovima. U spa centru pronaći možemo i tradicionalnu tajlandsku parnu saunu inspiriranu hramom koji se nalazi u planinama sjevernog Tajlanda.

Sav namještaj i umjetnička djela unutar svih vila djela su tajlandskih majstora koji svoju zavidnu vještinu pokazuju kroz razne detalje unutar poput „zaštićenog“ Bude koji visi sa stropa omotan u pletivo ili umjetnih listova lotosa.

Iniala Beach House, Tajland
Iniala Beach House, Tajland

Sobe doista izgledaju kao iz snova – krevet i kauč u sobama vise sa stropa te uz pomoć konstrukcije napravljene od pruća bambusa izgledaju kao da lebde u zraku. Spoj tradicionalnog, modernog i eklektičnog nemoguće je ne primijetiti u svim prostorijama vile – jednu kupaonicu krasi umjetničko djelo napravljeno na velikom komadu smole, blagovaonicu razigrane mačke, a svaka spavaća soba ima svoj vanjski tuš u kojem se osjećate kao da se nalazite u džungli. Idealno mjesto u gdje ćete zasigurno odmoriti dušu i tijelo.

Iniala Beach House, Tajland
Iniala Beach House, Tajland