Baggizmo - idealna muška torba s hrvatskim potpisom

| Design |

Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Ako ste muškarac ili majka/baka/sestra/prijateljica/djevojka/žena muškarca koji sve svoje mobitele, ključeve, novčanik, žvakaće gume i slušalice gura u prednje i stražnje džepove te tako uništava svu svoju odjeću, a pritom i izgleda smiješno, vrijeme je da upoznate Baggizmo.

Baggizmo je suvremena, urbana i pametna torba te remek djelo hrvatskog dizajna, točnije osnivača Ladislava Jurića, dizajnerice Izvorke Jurić i hrvatske tvrtke koja se bavi dizajnom proizvoda Manufakturist. Ova prava muška torba (a vjerujemo da se ni žene ne bi bunile) spaja modu s tehnologijom kako biste svoje omiljene gadgete mogli imati nadomak ruke. Dizajnerski kolektiv Manufakturist zamislio je i kreirao više velikih džepova pod različitim kutovima čime se osigurao jednostavan pristup pospremljenim predmetima u bilo kojoj situaciji. Tako Baggizmo može sigurno smjestiti tablet, dva smartphonea, ključeve, novčanik,punjač za uređaje, blok papira i ponešto pisaćeg pribora.

Baggizmo

„For everything you hold dear. And near.“

Ono što ovu EDC torbu čini drugačijom od ostalih jest to što se ne napuhuje ni kad je potpuno puna te ju je lako nositi iznad ili ispod sakoa bez uništavanja prirodne linije odjeće. Ergonomski dizajn izuzetno je tanak, a zbog poligonalnog oblika, uvijek se nalazi točno gdje treba. Baggizmo je izrađen od  visokokvalitetnih materijala koji su privijeni uz tijelo, no ni pod što ne štete prirodnoj cirkulaciji.

Koristeći se kreativnom organizacijom elemenata torba je tijekom uobičajenih pokreta (hodanje, sjedenje, stajanje, lagano opuštanje) ili tijekom dinamičnih situacija (trčanje, vožnja biciklom, skakanje) izuzetno fiksirana, no pri toj zadaći pomoći joj može i sekundarna kopča koju možete izvući i zakopčati na hlače, remen ili stražnji džep.

Baggizmo

Cijena proizvoda iznosi 100 dolara, a kako bi krenuli u proizvodnju, svoj su proizvod izložili na dobro nam poznatoj Kickstarter platformi i priskrbili si dvije trećine početničkog budžeta – do cilja im je ostalo samo nekoliko koraka, a mi smo sigurni kako će ovakav hrvatski dizajn uskoro postati svjetski slavan. Palac gore!

PS. Ako ste i dalje pobornik džepova, pitamo vas – gdje ćete s tabletom?

Manufakturist design studio (Mia Bogovac, Matea Bronić, Kristina Volf), Marino Grgić, Izvorka Jurić i Ladislav Jurić