Stan s vertikalnim vrtom i nevjerojatnim pogledom iz jacuzzija

| Design |

"Apartment T", Milano
Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Stan o kakvom mnogi od nas maštamo zasigurno barem malo nalikuje na „Apartment T“ koji se nalazi u centru Milana i pruža nevjerojatan pogled iz svojeg vertikalnog vrta i drvenog jacuzzija. Impresivno, zar ne?

Apartment T“ kojeg je dizajnirala i realizirala tvrtka AE5 partners, posebnu je pažnju obratila upravo na apsolutno dominantne vertikalne vrtove prema kojima su sve prostorije unutar stana okrenute ne bi li prizor bio što impresivniji. Unutar vertikalnih vrtova posađene su različite biljke koje cvatu u različito vrijeme ne bi li se postigao savršen sklad boja. Zeleni zid u svakom slučaju čini ovaj stan pravim spa centrom koji služi za pomlađivanje i relaksaciju, a tome pridonosi i grijani jacuzzi kojeg se može koristiti tijekom cijele godine.

"Apartment T", Milano
"Apartment T", Milano

Tikovina koja prekriva pod ovog stana, osim što je izuzetno izdržljiv materijal, svakako pridonosi ukupnom vizualnom skladu. Namještaj izrađen po mjeri također pridonosi vizualnom skladu, ali i samoj originalnosti stanadva otoka koja se nalaze u dnevnoj sobi tvore kompleksnu kontrolnu stanicu koja se lako transformira u pravokutne komade namještaja prislonjene na zid, a napa iznad štednjaka potpuno odskače od onih standardnih i nalikuje više na teleskop podmornice.

Jedina dva elementa koja nisu u skladu s ovim planom su dvije čvrste komode od tikovine koje se mogu kombinirati i seliti u bilo koji dio kuće te velika knjižnica sa svojim kružnim oknima koja dugom hodinku dodaju boje.

Doista nevjerojatan stan o kojem ćemo sigurno još cijeli dan razmišljati.

"Apartment T", Milano
"Apartment T", Milano