Ovo su najbolje svjetske destinacije 2015. godine!

| Travel |

"Wanderlust - biti i putovati" by Ivy&Gabi

Ivana Širić i Gabrijela Nujić, magistrice filozofije i komunikologije, nerazdvojne su prijateljice koje dijele istu strast – obožavaju putovanja, vole život i iz njega izvlače samo ono najpozitivnije! 

Krajem svake godine, već tradicionalno, TripAdvisor – jedan od najpopularnijih portala za putovanja, objavljuje listu najboljih svjetskih destinacija za tu godinu po izboru putnika. Naravno, tko će bolje ocijeniti neko mjesto od osobe koja je već bila tamo? A ako se lista temelji na iskustvu više milijuna putnika, onda znamo da je vjerodostojna.

TripAdvisor je već godinama naš vjerni suputnik na svakome putovanju, iz njega crpimo sve informacije vezane za neki grad, od događanja, besplatnih atrakcija, gradskih tura, lokalnih restorana itd. Lista najpopularnijih destinacija je uvijek dobar način da se prisjetimo mjesta gdje smo bile, istražimo ona na koja planiramo otići, ali i upoznamo neka nova, još ne otkrivena mjesta koja trebamo doživjeti. A najbolje svjetske destinacije 2015. godine su:

  1. MARRAKECH (Morocco)

Osobno nam je jako drago vidjeti Marrakech na prvome mjestu ove liste. Već smo u našim kolumnama spominjali Marrakech kao posebno, čarobno mjesto, kao pozitivnu ludnicu okusa, mirisa i glazbe. Grad u kojem se svi mogu ludo zabaviti, a jedno što je potrebno je – izaći na ulice.

Gabi
  1. SIEM REAP (Kambodža)

Siem Reap, najpoznatiji po ostacima drevnoga hrama Angkor Wata koji ovaj grad čine čarobnim i mističnim. Mjesto se prostire na ruševinama carskog grada Angkor Thoma iz 12. stoljeća i definitivno je na našoj „wish list“.

  1. ISTANBUL (Turska)

Istanbul je pravo mjesto gdje možete osjetiti dašak orijenta. Smješten između dva kontinenta, dvije religije i dvije tradicije. U Istanbulu se isprepliće bogata povijest i urbani način života. Toplo preporučamo da otputujete u Bosporsku bajku i uživate u svim čarima koje pruža.

Ivy
  1. HANOI (Vijetnam)

Na četvrto mjesto TripAdvisor je smjestio Hanoi – glavni grad Vijetnama. Iako nam je, što se Vijetnama tiče, puno draži Halong Bay, Hanoi je svoje mjesto na listi zaslužio očuvanom starom gradskom jezgrom.

  1. PRAG (Češka)

Kada je Prag u pitanju, moram priznati da smo bile jako skeptične dok ga nismo doživjele. Prag je po danu grad iz neke bajke sa dvorcem, mostovima i povijesnim znamenitostima, a po noći – jedan veliki, veseli, nasmijani tulum!

London
  1. LONDON (Velika Britanija)

London babyyy je već od prije poznat našim dragim putnicima. Spominjale smo ga kao multikulturalan, moderen i dinamičan grad koji ima i sve - i stojimo iza toga. Zašto? Zato što ima sadržaja za svačiji ukus.

  1. RIM (Italija)

Rim nazivaju vječnim gradom ali i gradom koji je pun kontrasta. U svakom slučaju, svi koji žele osjetiti dašak prošlosti i moć koju je imalo nekada veliko rimsko carstvo, Rim je pravi grad za njih!

  1. BUENOS AIRES (Argentina)

Buenos Aires, još jedan koji je na našoj listi gradova koje planiramo u skorije vrijeme posjetiti. To je grad koji povezujemo sa pozitivnom energijom, plesom, romantikom...mi ćemo ga svakako istražiti, a vi?

Ivy&Gabi
  1. PARIZ (Francuska)

Još jedan od naših miljenika na TripAdvisor listi. I to baš onaj u kojemu se osjećamo kao glumice iz crno-bijelih filmova. Paris – grad svijetlosti i pjesme!

  1. CAPE TOWN CENTRAL (Južnoafrička Republika)

Na samom jugu afričkog kontinenta smjestio Cape Town. Impozantan, uzbudljiv i opasan. Poznat po prirodnim bogatstvima ali i Rtu Dobre nade, Cape Town je doživljaj za one sretne i neustrašive.

Pariz