Što sve morate vidjeti i doživjeti u Torontu?

| Travel |

"Wanderlust - biti i putovati" by Ivy&Gabi

Ivana Širić i Gabrijela Nujić, magistrice filozofije i komunikologije, nerazdvojne su prijateljice koje dijele istu strast – obožavaju putovanja, vole život i iz njega izvlače samo ono najpozitivnije! 

Niagarini slapovi

Atrakcija koja ja prvom mjestu „must see“ u Torontu, zapravo se nalazi izvan grada. Sat i pol vožnje od grada, na granici SAD-a i Kanade, nalazi se jedno od sedam svjetskih čuda. Na rijeci Niagari smjestila su se tri slapa „Horeshoe Falls“, „American Falls“ i „Bridal Veil Falls“, a Kanađani tvrde da su slapovi ljepši „s njihove strane“.

Što sve morate vidjeti i doživjeti u Torontu?

CN Tower 

Ono što se nalazi u srcu grada je Canada's National Tower. Ovaj prepoznatljivi toranj grada godišnje podsjeti oko 2 milijuna turista. Ako se ne bojite visine, možete visiti s ruba zgrade, na visini od 356 metara. Imat ćete vrlo impresivan pogled na grad – s trećeg najvećeg tornja na svijetu!

Što sve morate vidjeti i doživjeti u Torontu?

Sport

Na ulicama Toronta svakodnevno ćete vidjeti ljude kako trče, voze bicikl, hodaju sa psima... Vrlo su aktivni i vole sport. Najpoznatiji sportovi su hokej i košarka. Ako ste u Torontu – ni slučajno nemojte propustiti utakmicu Toronto Maple Leafsa u prepunoj Air Canada dvorani, „kući“ ovoga sporta. Drugi tim za koji morate navijati su Raptorsi, košarkaški tim Toronta. Utakmice se odigravaju u drugoj prekrasnoj dvorani – Rogers Centru.

Što sve morate vidjeti i doživjeti u Torontu?

Kvartovi

Dijelovi grada Bloor Yorkville, Entertainment District, Kansingtot Market, old Toronto Town, Liberty Village, Queen West.. pričaju svoju priču. U jednom dijelu se shoppingira, u drugom su odlični restorani i barovi, treći je stari grad..sve su to dijelovi koje treba istražiti u ovom multikulturnom gradu!

Što sve morate vidjeti i doživjeti u Torontu?

ZOO i Akvarij

Zološki vrt Toronta jedan je od najvećih zoloških vrtova svijeta. Ovaj raj za životinje ukupno broji oko 16 000 životinja, te preko 500 životinjskih vrsta. ZOO je podijeljen u sedam zemljopisnih zona, a ono što posebno naglašavaju je skretanje pozornosti na ugrožene životinjske vrste. Osim toga, u Ripley's Aquarium of Canada možete gledati najvećim morskim grabežljivcima oči u oči.

Što sve morate vidjeti i doživjeti u Torontu?

Muzeji i galerije

Royal Ontario Museum – muzej svjetske kulture, peti najveći muzej u sjevernoj Americi. U 40 galerija nalazi se preko 6 milijuna eksponata. Za razgledavanje ovoga impresivnog muzeja trebat će vam cijeli dan! Art Gallery of Ontario – ako voliti slike i umjetnine onda obavezno morate ući u ovu galeriju! AGO je najveća galerija u Sjevernoj Americi, a u njoj možete vidjeti više od 80 000 radova.

Što sve morate vidjeti i doživjeti u Torontu?

Casa Loma

Prvotno kuća od sto soba, koju je dao izraditi poznati financijer Sir Henry Mill Pellatz 1914. godine, pretvorena je u muzej 1937. godine. Ako odete u Casa Lomu, vaš obilazak će se pretvoriti u igru skrivača – popularan koncept koji je stigao i kod nas „Escape Room“. Ova prekrasna kuća/dvorac i vrt privlače mnoštvo turista, ali i filmskih ekipa i kamera.

Što sve morate vidjeti i doživjeti u Torontu?

Parks

Ono što je za New York Central Park, to je za Toronto High Park – najveći javni park u gradu, s brojnim uređenim šetalištima, sportskim sadržajima, igralištima, cvijećem... Ovo je oaza mira gdje se slobodno možete izgubiti na koji sat...ljeti, zimi, u proljeće ili jesen. Do Toronto Island Parka možete doći trajektom ili vodenim taxi-em. To je lanac malih otoka koji su smješteni u blizini centra grada. Tamo imate sve – parkove, plaže, klubove...upravo zbog raznih sadržaja lokalci se često vikendima zapute tamo na piknik i odmaranje. Grad ima još parkova – Toronto Music Garden, Yorkville Park, Rouge Park...

Što sve morate vidjeti i doživjeti u Torontu?

Shopping

Path – podzemni trgovačni centar, 28 kilometara dugačka podzemna oaza, prepuna trgovina, restorana i ostalih ponuda. Proteže se kroz 10 gradskih blokova s 1200 trgovina, pa nije ni čudo da je uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda. Eaton Centar je najpopularniji mall u Torontu, s urbanim stilom i širokom ponudom dućana jedan je od glavnih turističkih atrakcija u gradu.

Što sve morate vidjeti i doživjeti u Torontu?

Food

U Torontu možete probati kuhinju iz svih dijelova svijeta. Grad vrvi malim restoranima i barovima, nacionalne kuhinje možete probati bez potrebe da napustite grad. Možete probati kinesku, indijsku, talijansku kuhinju...ali ostavite mjesta za slavni kanadski specijalitet „poutine“. St. Lawrence Market je tržnica koja slovi kao najbolja na svijetu. Prvenstveno izgrađena kao tržnica, pravi gastronomski raj gdje možete izgubiti vrijeme istražujući ukuse svijeta.

Što sve morate vidjeti i doživjeti u Torontu?