Blagdanski shopping – tko preživi, pričat će

| Lifestyle |

Pokloni za Božić
Pokloni za Božić

Vjerujem da već oko današnjeg datuma većina vas koji ovo čitate, dobrano paničari i hiperventilira pri pomisli na blagdanski šoping koji vrlo vjerojatno još uvijek niste obavili, većinom jer ste ga kao i svake godine odgodili za zadnje sekunde kada su već prošla sva sniženja, dok ste sami sebe zavaravali kako ćete u međuvremenu smisliti neki super poklon. Naravno da niste, a sad ne samo da nemate ideju za super poklon, sad više nemate ni financija. I ma koliko sami sebe pokušavali utješiti s razmišljanjima kako “niste imali vremena “ i “niste se ni okrenuli od ljeta, a evo Božić” i “skroz ste zaboravili “ zapravo u dubini srca znate da to nije istina, jer čim ste prvi put na televiziji vidjeli Coca Colinu božićnu reklamu ili u šoping centru čuli Mariahine blagdanske oktave – trebali ste se početi pripremati. Jer blagdanski šoping, baš put, recimo, apokalipse – ne dolazi ne najavljen.
Inače, uklapam se u kategoriju ljudi koje zimski blagdani zaskoče čim se vrate s mora, tako da sam u ovoj kolumni voljna s vama podijeliti neke savijete kako kompletno izbjeći masovnu blagdansku histeriju po šoping centrima i pritom imati puno kreativnije i osobnije darove za svoje najbliže.

BOŽIĆNI LABORATORIJ ZVAN KUHINJA

Najbolji krizni stožer za ovakve situacije koji možete imati je vlastita kuhinja. Uz minimalno namirnica i malo truda možete stvarno izraditi fantastične božićne proizvode, zapakirati ih u neku cool ambalažu i dobiti savršeni božićni poklon potpuno “home made”. Bilo da se radi o kolaču, medenjacima ili suhim kolačićima vlastite izrade u blagdanskim oblicima, kiflicama, domaćem džemu... Kombinacija je bezbroj. U slučaju da niste kulinarski potkovani, Bogu hvala na internetu i moru videa koji vas vode korak po korak kroz svaki postupak, a tu je i naša kuharica “Mama zna”. Jedino što vam još preostaje je odabrati pakiranje i napisati čestitku. Ne samo da imate kreativni poklon, već ste se dokazali, još jednom, kao prava žena, majka, domaćica.

BLAGDANSKI ASORTIMAN

Meni osobno iznimno draga opcija za darivanje je sav blagdanski asortiman koji nam je dostupan u ovo doba godine. Pod time mislim na džempere, pulovere, veste blagdanskih motiva ili popularnog nordijskog uzorka, čarapice, kape, šalove, rukavice… Izbora je na pretek. Odlično je što su upravo ovi zimski blagdani specifični po tome da imaju tako tipične poklopne poput šalova, kapa, vesta… Uglavnom asortimana za “ hladne dane”. I apsolutno ne možete pogriješiti odlučite li se nekome pokloniti tako nešto, ipak je zima i hladno.

SVEPRISUTNE FOTOGRAFIJE

Fotografije također pružaju beskonačno mnogo mogućnosti. Bilo da ste se odlučili za fotografije svoje ekipe posložene u foto album s nekim fora natpisima sa strane, izradu puzzli od neke posebne fotografije, printanja fotografija na šalice, majice ili jednostavno isprintati željenu fotografiju i izraditi lijepu čestitku – izbora je na pretek.

BOŽIĆNI SETOVI

Kako se približavamo kraju popisa, pokloni zahtijevaju sve manje i manje izrade pa tako dolazimo do božićnih setova. Oni uključuju kombiniranje više manjih stvari kreativno posloženih u prikladan božićni set. Primjerice, možete kombinirati iz ranije navedenih ideja, paketić domaćih medenjaka, šal te šalicu s fotografijom vama drage osobe koju darivate. Ili kombinirajte stvari po svome izboru sitnicama tipičnim za osobu koju odlučite darivati – od kutije cigareta, božićnog upaljača, kutije kondoma, privjesaka, para naušnica, čokoladice…, te sve to umetnite u kapu djeda Božićnjaka. I savršeni Božićni set je gotov.

ALKOHOL

Ultimativni krizni poklon u bilo kojoj prigodi. I pod bilo kojoj – stvarno mislim -  bilo kojoj. Naprosto ne postoji osoba na ovom svijetu iznad 18 godina, muško ili žensko, što god studirala, gdje god da radila, kojeg je god političkog opredjeljenja ili što je u horoskopu, koja se neće razveseliti boci npr. Jacka sa crvenom mašnom uz neku fora čestitku. Garantiram. U suprotnom, stvarno se družite s čudnim ljudima koji evidentno ne zaslužuju da im uopće kupujete poklon. Plus, nalazi se u svakom dućanu i nitko ne mora znati da ste ga kupili prije pola sata u Konzumu u napadaju panike jer ste kompletno zaboravili toj osobi nešto kupiti za Božić.