Gluposti i laži Disney crtića

| Lifestyle |

I tako neku subotu, ne u kinu s dečkom, nego klasično kod frendice na kauču, pred cijelo-noćnim serijalom Disney crtića, uz čašu (sedamnaestu) dobrog vina baš sam nekako došla do zaključka da je Disney sranje. Baš je. Također sam zaključila da bi svu MUŠKU djecu trebalo tjerati da gledaju Disneyeve crtiće, a curicama ih treba zabraniti. Jer curice, a kasnije djevojke, a kasnije žene tijekom čitavog života ostaju na razini naivnosti koje su imale kad su bile trogodišnjakinje. I koliko god da uspješne bile, mali DISNEYEM ZATROVAN dio nas će oduvijek htjeti nekog kretena na bijelom konju/tepihu/brodu da dođe i spasi nas. I voli. I ženi. I bla bla bla…

Tako da sam ja odlučila da ću svojoj kćeri/kćerima dok su još male puštati sezone Jersey Shora, da u startu znaju s čim će se morati suočiti, a ne da se sirote šokiraju kao sve mi ostale….

Zato u daljnjem tekstu slijede klasična Disney sranja i zašto ne. Obrazujte se, nikada nije kasno.

PEPELJUGA

Ne zato što djevojke očekuju da se nakon cjelodnevnog spremanja, pranja, peglanja, čišćenja fugi... materijalizira dobra vila koja će nam iz voća, povrća i kućnih kukaca stvoriti brutalnu haljinu, auto i šofera da bi bile reprezentativne i u stanju doći na najjači tulum, naravno –  kako bi se mogle udati.

Prava varijanta bi bila da od toksičnih para Mr.Proppera sirota Pepeljuga počne halucinirati neke vile i čarobnjake, tuluma ne bi vidjela jer nema nadrogiranih vrabaca i miševa da joj šiju haljine po mjeri, a i da ode na tulum, cipela joj ne bi ispala nikad, pa ni tad, jer bi joj gležnjevi bili toliko natečeni da bi tu cipelicu kirurškim putem odstranjivali…

SNJEGULJICA

Ne, zato što u današnjem dobu ne gledaju blagonaklono na ideju da tinejdžerica živi sa 7 patuljaka. Ne!

MALA SIRENA

Po meni je to tipičan Disneyev film, koji uči male djevojčice da sve na kraju bude super, ako se odrekneš svojeg podrijetla, obitelji i GLASA samo da bi se udala. Minus ajde zle hobotnice koja stvarno nema veze s ničim. Dakle ona je sirena, ona brije po oceanu i pjeva algama, sa svojim frendom ribom i onda se zaljubi u frajera koji ima drugačije svjetonazore – tipa: živi na kopnu, prokocka čitav svoj život, obitelj i kulturu da bi mu se onda ona svidjela, DA BI se frajer na kraju oženio s njom, naravno NAKON što se ona promijenila i svega jasno odrekla zbog njegove ljubavi. Naravno, kreten je prije svadbe zaprosio drugu. Bio začaran, jasno. NIJE ON KRIV.

PETAR PAN

Stvarno volim taj crtić, ali ozbiljno, zar nitko nije povezao tu priču s teškim drogama? Kao neki frajer ti bane na prozor, pospe tebe i ukućane s VILINSKOM PRAŠINOM, odletite u zemlju gusara, sirena, IZGUBLJENIH DJEČAKA (popravni dom aluzija) koji su isto napudrani do bola i naravno poruka crtića glasi: Kada prestanete konzumirati „vilinsku prašinu“ postat će te odrasli i propasti načisto.

LJEPOTICA I ZVIJER

On je bio dobar pa je napravio sranje pa je sada ružna zvijer, živi sam otuđen od ljudi. Ona dođe, zaljubi se u njega, on je i dalje budala, baca stvari po kući, dere se na nju, seljačina, ne zna ni jesti. Ona iz nepoznatog razloga i dalje trpi njegove ispade. On nekad ipak skuži da nije toliki kreten, odraste i počne se ponašati kao čovjek – postane čovjek. Svi sretni. Osim nje, koja vjerojatno ima psihološke traume. Prava topla, ljudska priča. Ako ništa, Disney u ovom angažmanu barem nije lagao. Također, nije prikazano da će Zvijer ostati zvijer, jer frajeri su kao vukovi. Vuk dlaku mijenja, ćud nikada! Plus, posuđe i namještaj pjeva i pleše po kući. Vrhunski.

ALADIN

Jer nitko nema takvu kosu.