Najgluplji blagdan ikad

| Lifestyle |

Pokloni za Valentinovo
Pokloni za Valentinovo

Kada samo svi već pomislili da je najgore prošlo, s histeričnim ispadima oko dočeka i proslave Nove godine, beskonačno puno statusa tko će gdje, s kime, još više Facebook chek in-ova kako birtija u kojoj ste vi i vaše društvo „ goooooriiiiiii „ jer se valjda toliko ludo zabavljate da imate vremena napisati kako „gorite“ i pritom još označiti 20-ak svojih Facebook prijatelja…..kada smo već pomislili da ne može gore, stiglo nam je Valentinovo.

Po mom skromnom mišljenju, bila u vezi ili ne, Valentinovo je realno najgluplji blagdan ikad. Zapravo ne znam da li je gore Valentinovo u vezi ili kad soliram, doduše možda je stvar u kretenima s kojima sam bila u vezi…

Sam koncept Valentinova u kojem se PODSJEĆAMO na to koliko nam je važna naša ljubav je urnebesno glup i nimalo romantičan. Kao prvo, sve ovisi u kakvoj vezi se uopće nalazite. Recimo ako izlazite s nekim, i do sada ste se par puta našli – što raditi za Valentinovo? Samo stavlja dodatni presing na ionako stresnu situaciju zbližavanja dvoje ljudi. Onda slijedi pitanje – što kupiti i uopće da li nešto kupiti drugoj osobi ? Izaći van na taj glupi dan ili ne? Ako izađemo van jesmo „službeno“ zajedno ili ne? Znači horor.

Ako već jeste u vezi i potrebno vam je Valentinovo da izađete van s dragim ili još gore da se jednom godišnje dragi sjeti dignut stražnjicu s kauča, kirurški odlijepit od prijenosa tekme i izvest vas u kino (užasno maštovito nema što) – ja vam snažno preporučujem da izađete što prije iz te veze.

Osobno najzanimljivija stvar kod Valentinova trenutno mi je trenutno promatrati masovnu histeriju oko mene prilikom traženja poklona. Situacija je tri puta kritičnija nego za Božić. Za Božić se još nekako izvučeš s nekim šalom, rukavicama, nečim univerzalnim, ali Valentinovo je stvarno zamka za idiote. Čisto primjera radi, u 24 godine svoga postojanja nikada u životu nisam vidjela djevojku u gradu koja 14.2. u ruci drži bilo koji drugi cvijet u ruci izuzev crvene ruže. Ali nikada. Što je meni osobno užasno zanimljivo jer očito svi muškarci ovoga svijeta misle kako je svim djevojkama ovoga svijeta ruža najdraži cvijet. Jednom davno, netko je nekom rekao kako – istina – crvena ruža simbolizira ljubav, strast bla bla i eto evidentno se to proširilo svijetom bez da je ijednom frajeru u povijesti evolucije palo na pamet biti malo maštovit i eventualno se raspitati koji je najdraži cvijet njegove drage. Da dečki, ruža nije jedini cvijet na planetu, vjerovali ili ne. Čak dapače, od desetak prijateljica kojima sam svakodnevno okružena – JEDNOJ je ruža najdraža. Jednoj.

Naravno, u pratnji stižu razno-razni plišani medvjedi s varijacijom na temu „ volim te „ natpisa, što je super ako je vaša djevojka 13-godišnja tinejdžerica, ali ako nije i da zapravo imalo poznajete svoju dragu kupili bi joj poštenu bocu alkohola.

Valetninovo je zapravo najbolja stvar kada ste već u dugoj vezi ili relativno normalan par gdje možete zajedno opušteno kritizirat sve one nervozne parove što se 14.2. okupljaju ispod sata na trgu u 8, nakon iscrpljujuće kupnje jedno te istih darova, dok ste vi bavite nadajmo se, puno zanimljivijim aktivnostima za jedan par, od brige oko najglupljeg blagdana ikad.

Valentinovo
Valentinovo