Najiritantnije stvari na društvenim mrežama

| Lifestyle |

Najiritantnije stvari na društvenim mrežama
Big dislike

Sa sve većom popularnošću društvenih mreža poput Facebooka, Twittera i Instagrama, htjeli, ne htjeli, suočeni smo sa sve manjom inteligencijom korisnika istih. Sa svojim nadljuskim naporima da budu duhoviti, zanimljivi, zabavni i primjećeni, pojedini korisnici duštvenih mreža prelaze sve granice dobrog ukusa ljudske gluposti i na dnevnoj bazi nam siluju rožnice svojim kolosanim glupostima. Ovo su neki od primjera.

1. FOTOGRAFIJE HRANE

Baš je bilo fora prvih par tisuća puta kada si stavio fotku svog ručka iz odličnog restorana na Facebook, ali realno više nikog nije briga za tvoju prehranu, a još manje smo zainteresirani za sudjelovanju u istoj. Onog trenutka kad počneš stavljat fotografije kelja i ostataka maminog graha, vrijeme je da odustaneš.

2. FOTOGRAFIJE PIĆA

Shvaćam da ovo zvuči alkoholičarski od mene, ali još mogu shvatit fotografije nekih alkoholnih pića, koktela, gajbi i gajbi piva koje ćeš popit s društvom i euforiju oko toga. Ali kad netko fotka čaj ili kakao i to stavi na profil… Prihvati činjenicu da si dosadna osoba, popij taj čaj kao dosadna osoba kakva jesi i prestani nam zamarat Newsfeed sa svojim dosadnim pićima.

3. FOTOGRAFIJE KOJE NEMAJU VEZE S MOZGOM

Djevojke u ovoj kategoriji uvjerljivo pobjeđuju. Naime, moj osobni favorit su takozvane hot dog fotografije gdje nas preplavljuju fotografije nečijih koljena. Iz sasvim nepoznatih razloga. Ili pak sve popularnije naslikavanje u dućanima, gdje smo osuđeni gledati svaku modnu kombinaciju koju netko isproba. Zanima me samo kako tim djevojkama nije niti malo glupo ispred reda od kojih tridesetak ljudi, stati ispred ogledala, uslikat se, staviti to na Facebook i tako jedno 7 puta. Dakako, obzirom da smo u ljetnoj sezoni, moram se dotaknuti i fotografija u kupaćim kostimima s urnebesno glupim naslovima. Drage djevojke, samo u slučaju da ste prolijevale krv u teretani zadnjih 6 mjeseci i živjele od kave i cigareta, stavite svoju fotografiju u kupaćem. I to na plaži, na brodu, naprćena, ispred ogledala, u toplesu… kako god. Ali nemojte pisati gluposti u naslov poput  “prekrasna plažica“ kad se od plažice ne vidi ni p obzirom da je tvoja gola guzica u prvom kadru ili pak “ ja i moj mačak Mišo “ jer se od Miše vidi samo rep i to trideset metara iza tvoje fotografije u bikiniju ispred ogledala.

4. NEPOTREBNA TAGIRANJA KOJA NEMAJU VEZE S MOZGOM

Ovu bih kategoriju ipak podjednako posvetila i jednom i drugom spolu, obzirom da su podjednako naporni s ovim. Da razjasnimo par stvari, ako si uzmeš dovoljno vremena u petak na večer usred kluba da bi tegirao svih 15 prijatelja koji su s tobom u tom trenutku tamo, napišeš stvar poput “ VEČERAS GOOOORIMOOOO “, fotkaš cugu u vrijednosti pola plaće svojih roditelja jer svi znamo da ne radiš i uz sve to još se dopisuješ u komentarima s tim istim društvom o tome koliko puno pijete i koliko je ekipe oko vas i kako je super stvar koju je tvoj frend DJ pustio samo za vas…. Vama je sve osim super. Slijedeći put ostani doma igrat igrice, manje je sramota. Jedino gluplje od ovog tagiranja je ono u kojem tagiraš mjesta koja ni ne postoje tipa “ MOJ KREVETIĆ “ ili “ BAKINA KUĆA “. Stvarno, nema potrebe da znamo gdje egzaktno ti sad spavaš. Nisi Beyonce. I da jesi, opet nas nije briga.

5. MALOUMNI STATUSI O TVOJEM TRENUTAČNOM TOKU MISLI

“Večeras van - u History ili Gallery“ - nikog nije briga. “ Čokolada ili trenig “ - nikog nije briga. “ Moje savršeno društvo i ja idemo u kino “ - nikog nije briga. “ Odlazak na posao “ - i da odlaziš u pakao nikog nije briga.

6. HASHTAG

#sunce #prijatelji #zabava #drvenistol #opušak #retrovizor #lampa #nabrojat ću sve stvari koje obuhvaća moj pogled tako da svima prisutnima dižem tlak svojim ponašanjem trinaestogodišnje curice očajne pažnje. #nervninapad

7. LAJKANJE VLASTITIH OBJAVA

Otprilike potrebno kao sunčane naočale u rudniku. Čisto dno. Kad napišeš status pa sam sebi lajkaš. Jer ti je super. Jer si ti to napisao. Očito ti se sviđa inače ne bi to napisao… Vrijedi i za vlastite komentare i fotografije.