Što kuhati subotom?

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Biftek s rukolom
Biftek na rukoli s grana padanom

Subotom obično imamo više vremena za kuhanje, ali danas baš nećemo. Dajmo si oduška, kasno buđenje, duga kavica, dobar doručak, vrijeme posvećeno samo sebi (...), oko 5 kasni ručak - Biftek na rukoli sa Grana Padanom i voćna salata. Zdravo, dijetalno, ukusno (jedino – malo skupo – što se teletine tiče), a sve gotovo za samo par minuta! Danas ne trebaju ni juhica, ni kolač, ni ugljikohidrati... Bez kruha! Meso uvijek možemo vezati sa povrćem – sigurno nećemo dobiti na težini, a osjećat ćemo se poletno i puni energije.  Večera: za one karakterne - šalica zelenog čaja ili salata, a za one gladne: ponovite kombinaciju mesa i povrća! Ja bi dodala - uz dobar sex možda i koja kila manje...

Biftek izrežite na šnicle debljine 2,5 – 3 cm i po mogućnosti stavite da odstoji posoljen u ulju dan dva jer je još ukusniji, ali nije obavezno. Treba mu na zagrijanoj tavici samo par minuta sa svake strane i to je to. Dok pečete, pazite da ga ne prepečete i ne pikajte ga vilicom da ne iscure sokovi iz njega. Narežete ga na trakice, stavite na tanjur na opranu rukolu. Začinite prema ukusu s domaćim maslinovim uljem, accetom balsamicom, limunom i ukrasite šniticama Grana Padana. Uživajte!

Voćna salata

Aktualno voće za voćnu salatu operite, narežite i nema potrebe ništa dodavati. Za one koji baš ne mogu odoljeti slatkom, dodajte med (šećer) i neki liker npr. Grand Marnier, Maraskino ili sl. ili opet prema želji jogurt.