Piletina s ananasom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Piletina s ananasom
Piletina s ananasom

Kineski recept Pile s ananasom zasigurno će oduševiti sve one koji vole kinesku hranu i one koji vole kombinaciju slanog i slatkog. Moji obožavaju!

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i pečenja: 1 sat

  • 1 pile od 1 kg
  • ½ kg ananasa
  • limunov sok
  • 2 žlice bijelog vina
  • 1 mrkva (sitno narezana)
  • 12 zrelih šljiva (narezane po pola)
  • 1 žličica rižinog brašna
  • ½ l soka od ananasa
  • ⅛ l umaka od soje
  • 1 jaje
  • 1 šalica rižina brašna
  • 1 šalica ulja
  • sol
Piletina s ananasom
Piletina s ananasom

Pile očistite i izvadite kosti pa izrežite u komadiće veličine 1 cm. I ananas narežite na takve komadiće. Sve marinirajte u soli, limunovu soku i bijelom vinu. U posebnoj tavi napravite umak - prepržite pileću kožu sa mrkvom i raspolovljenim šljivama, zgusnite s malo rižina brašna, zalijte sokom od ananasa i umakom od soje te kuhajte pola sata miješajući i pasirajući vilicom.

Marinirano pile i ananas umočite u tučeno jaje pa u rižino brašno i pecite u vrelom ulju dok ne požute. Prelijte umakom i služite vruće.

Piletina s ananasom
Piletina s ananasom