Kozji sir s bresaolom i crnim paprom

| Wine and dine |

Kozji sir i bresaola s crnim paprom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Kozji sir s bresaolom i crnim paprom

Obožavam bresaolu, pogotovo na pizzi s rukolom. Talijani je jedu na najednostavniji mogući način, kao predjelo, tanko narezanu s malo maslinova ulja i limunovog soka ili acceta balsamica, na rukoli, začinjenu grubim crnim paprom i posutu šniticama parmezana. Uglavnom uvijek imam nekoliko pakovanja bresaole u hladnjaku, jer kad gosti iznenada banu, sigurna sam da imam „spontano” predjelo za par minuta.

Mnogi miješaju „carpaccio” koji se pravi od sirove govedine sa bresaolom koja je napravljena od sušene govedine.

Ako nemate bresaolu, sir možete zamotati sa sušenom šunkom ili pršutom.

Kozji sir i bresaola s crnim paprom
Kozji sir i bresaola s crnim paprom

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 15 minuta

  • 12 šnita bresaole (goveđeg pršuta)
  • 20 dag tvrdog kozjeg sira
  • 1 vezica peršina
  • limun
  • grubo mljeveni crni papar
  • extra djevičansko maslinovo ulje
  • zelena salata ili rukola za ukrasiti tanjur

Narežite kozji sir na štapiće. Začinite ga s puno grubo mljevenog crnog papra i pokapajte s nekoliko kapi maslinovog ulja. Položite svaki štapić na šnitu sušene govedine i zamotajte je u oblik cigarete. Operite i nasjeckajte peršin pa napravite umak s malo maslinovog ulja, peršina i limunovog soka. Posložite govedinu na salatu i zalijte pripremljenim umakom.