4 zlatna pravila najboljih prijateljica

| Lifestyle |

Najbolje prijateljice
Najbolje prijateljice

Neki dan sam pukim slučajem naletjela na članak upitne tematike, ironično, bilo je to baš usred razgovora s najboljom prijateljicom koja mi je u stanju blagog šoka proslijedila dotični materijal. Radi se o članku mlade autorice koja se osvrće na temu prijateljica i frajera, da preciziram – ona se sirota, istinski zbunjena osvrće na pitanje zašto su zaboga bivši dečki njenih super frendica zabranjena zona i na zgražanje svih koji su taj članak pročitali, konstatira kako je to zapravo krajnje glupo i radi se o čistom inatu takozvanih prijateljica koje ti ne žele prepustiti igračke s kojima su se nekad igrale. Kunem se, spominjala se riječ »igračka«, da ne bi mislili da pretjerujem.

Instantno sam u tom trenutku smirenje potražila u cigareti te još jedanput, za svaki slučaj, detaljno proučila tekst, čisto da isključim mogućnost uznapredovale disleksije uslijed tolikog izlaganja na suncu tijekom godišnjeg. Ali ne. Tematika je još uvijek bila nepromijenjena. Baš sam se u tom trenutku zapitala, kako je dotična djevojka uopće blagoslovljena da i dalje ima prijateljice i zamislila se o svojima, kojima bi podignula spomenik nakon što pročitam ovakve horore na netu.

Mada sam na široko poznata kao » ona koja uvijek kasni« i svjesna sam kako me i najbliže prijateljice istinski mrze zbog te odlike, postoji još more stvari koje sigurno radim što košta moje prijateljice živaca i živaca, ali neke stvari, drage moje, se jednostavno ne rade. U slučaju da imate preko 14 godina i niste sigurne JOŠ UVIJEK što raditi, a što ne, dopustite da vam pojasnim neke stvari malo detaljnije.

  • KONSTRUKTIVNI SAVJETI

Da raščistimo jednu stvar u početku. Postoji »konstruktivan savjet« i postoji »notorna laž«. Razlika između to dvoje ističe pravu prijateljicu. Primjerice, u šopingu ste s najboljom prijateljicom i zapikirate savršenu haljinicu koja bi dušu dala za izlazak tog vikenda. Međutim, nakon pola sata borbe da uopće ugurate svoje ne baš vitko tijelo u očigledno preusku tkaninu, shvaćate da i ne izgledate baš najbolje u toj haljini Ali ipak vam se sviđa i ne znate što napraviti. Prijateljica koja vam to baš i nije posegnut će za » notornom laži » i reći da izgledate mrak, da obavezno to morate kupiti i da vam super stoji. Da ne povrijedi vaše osjećaje. Prava prijateljica to ne radi i reći će vam da izgledate kao kulenova seka zatočena u preuskom crijevcu te da ćete se vratit po tu haljinu nakon izgubljenih par kilica. Jer prava prijateljica nikad, ali baš nikad neće dopustit da koračate svijetom kao modno neobrazovana seljača, pa taman po cijenu vašeg ponosa.

  • TRAČERIJA

Svi tračamo, koliko god ljudi govorili suprotno. To je jednostavno u prirodi čovjeka – svi vole nešto prokomentirati ili udijeliti svoje mišljenje, tražio to netko ili ne. Pogotovo u većim društvima, gdje se informacije brzo šire i još brže »izmišljaju«. Činjenica je da prijateljice mogu reći što god hoće o svima drugima, ali nikad jedna o drugoj. Tu se definitivno drži doza iskrenosti pod svaku cijenu i to bez iznimaka.

  • ZAJEDNIČKI NEPRIJATELJI

Poput nove majice, kokica u kinu ili ljubavi prema shoppingu – i zajednički neprijatelji se dijele. »Mi casa es tu casa« varijanta, dakle zdravo hrvatski » Ja je mrzim, ti je mrziš«. Vrlo jednostavno.

  • FRAJERI

Zadnja i najgora točka dnevnog reda, najveći i ultimativni grijeh kod prijateljica. Ne mogu ovo dovoljno naglasiti kad kažem ali – dečki ( sadašnji, bivši, SVE VRSTE ) tvoje frendice su zabranjeni sad i zauvijek. Naprosto ne postoji varijanta u kojoj je opravdano spetljat se NA BILO KOJI NAČIN s dečkom svoje frendice jer je to jednostavno odurno na svakoj razini. Jedna stvar je nemati moral, ali potpuno druga je bit đubre od osobe, a u slučaju frajera od frendica tanka je granica. Zato drage moje, skoncentrirajte se u odnosima sa svojim prijateljicama, jer one su vam obitelj koju niste dobile, same ste ih izabrale. Ponašajte se tako.