predjelo: PEČENE JABUKE U PRŠUTU
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i pečenja: 15 minuta
- 2 - 3 jabuke (Granny Smith ili neke kiselkaste)
- 15 dag pršuta
Narežite jabuke na šnitice i svaku zamotajte u šnitu pršuta te ih pričvrstite čačkalicom. Zagrijte tavu i kratko ih prepecite (minutu svaku stranu).
glavno jelo: AZIJSKA PILETINA S PUTROM
Moja prijateljica Tanja je super domaćica i kuharica. Svom suprugu Zvonimiru i svojoj trojci sinova Nikoli, Matiji i Filipu svakodnevno priprema recepte iz cijelog svijeta, a kako sportaši mogu puno pojest, ona je stalno u kuhinji (ili na treninzima). Na jednom „babinjaku“ spremila nam je ovu ukusnu piletinu i od tada redovito je pravim...
Za 4 osobe
Vrijeme za pripremu: 20 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 minuta
- 2 pileća prsa, rezana na komade
- 2 žlice biljnog ulja
- 2 žlice putra
- 1 luk (nasjeckan na kolute)
- ¼ žličice cimeta
- 1-2 češnja češnjaka (protisnutog)
- 1 žličica đumbira (zgnječen)
- ½ žličice mljevenog curry-a
- 1 žličica čilija u prahu
- 2 žlice mljevenih badema
- 22 dag cijelog oguljenog paradajza - pelata
- 1 žlica koncentrata paradajza
- 1 žlica jogurta
- 2 žlice svježeg korijandera ili špinata – po želji
- sol
- papar
Piletinu posolite i popaprite. U zagrijanu tavu dodajte ulje i pržite piletinu sa svih strana 3-4 minute. Izvadite je sa strane. Na istu tavu dodajte putar. Kad se rastopi, dodajte luk, pospite cimetom i prodinstajte. Kad luk postane staklast, dodajte češnjak, zgnječen đumbir, curry, čili prah, bademe, oguljeni paradajz, koncentrat paradajza i jogurt te dobro promiješajte. Posolite i popaprite. Stavite piletinu natrag u tavu da se sve zajedno prožme. Po želji dodajte svježi korijander ili špinat te pomiješajte s piletinom.
prilog: kuhana riža
desert: MUFFINI OD KOKOSA S NUTELOM I MASKARPONEOM
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme pečenja: 20 minuta
Vrijeme hlađenja: 30 minuta
Temperatura pećnice: 190C
- 25 dag brašna
- 7 dag kokosa
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 2 jaja
- 10 dag šećera
- prstohvat cimeta
- 0,8 dl ulja
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 dl mlijeka
Zagrijte pećnicu na 190C. Pomiješajte sve suhe sastojke u jednu posudu. Pomiješajte sve mokre sastojke u drugu posudu. Ulijte mokre sastojke u suhe i pomiješajte kuhačom. Smjesom punite kalupiće u kalupu za muffinse i to do 3/4 kalupića. Muffine pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta (dok ne postanu zlatni) i ostavite da se ohlade.
- 15 dag maskarponea
- 15 dag nutele
- kokos
Stavite nutelu u mikrovalnu (ili u toplu vodu) da omekša. Pomiješajte maskarpone sa nutelom. Nožem namažite kremu na muffin. U jednu zdjelicu stavite kokos i umačite muffine u kokos.
Autor: Suzy JosipovićDatum: 28.4.2012.Fotografije su zaštićene autorskim pravom te se kao takve ne smiju koristiti.