Riječka predstava "Shut up and dance" otvara Balet Fest u Sarajevu

| Theater |

"Shut up and dance"
"Shut up and dance"

Predstava "Shut up and dance", autorski projekt koreografa Ronalda Savkovića u izvedbi ansambla Baleta riječkog HNK Ivana pl.Zajca u petak, 20. rujna 2013. svečano će otvoriti četvrti po redu Balet fest u Sarajevu. Predstava će biti izvedena u sarajevskom Narodnom pozorištu s početkom u 20.00 sati.

U predstavi Ronalda Savkovića koja predstavlja spoj elektronske glazbe i plesa na špicama plešu članovi riječkog baletnog ansambla: Laura Orlić, Anka Zgurić, Marta Kanazir, Marta Voinea Čavrak, Sabina Voinea Vukman, Paula Rus, Andrei Köteles,  Joseph Cane, Martin Grainger i Daniele Romeo. Autor glazbe je hrvatski glazbenik i producent elektronske glazbe Rene Beer, asistentica koreografa je Ersilia Nikpalj, oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić dok kostimografiju potpisuje poznati makedonski modni dizajner i kostimograf Aleksandar Nošpal.

"Shut up and dance"
"Shut up and dance"

Prema riječimaEdine Papo, umjetničke direktorice Balet festa Sarajevo i umjetničke direktorice baleta Narodnog pozorišta Sarajevo, Balet Fest Sarajevo je uspio u svoja dosadašnja tri izdanja i ovim nadolazećim četvrtim koji će se događati ove godine od 20. do 28. rujna, stasati u respektabilnu i prepoznatljivu manifestaciju čiji je prvobitni cilj popularizacija baletne umjetnosti – ispunjen u cjelosti.

"Za predstave koje se održavaju u sarajevskom Narodnom pozorištu nerijetko se traži karta više. Zvuk baletnih papučica na svjetlima obasjanoj pozornici u prepunoj sali Narodnog pozorišta, ta takozvana magija baleta izvođena od strane najvećih baletnih prvaka i prvih imena suvremene baletne koreografije su ono što publici na najbolji mogući način može upriličiti jedinstveni doživljaj baleta i baletne umjetnosti. Misija Balet Festa Sarajevo je pokazati jedinstvenu baletnu umjetnost u najboljem svjetlu kroz europski i bosanskohercegovački balet,  pružiti svima priliku da otkriju jedinstven svijet profesionalnosti kao i mogućnost za stjecanje uzbudljivog doživljaja koji daje vječna umjetnost i ljepota baleta," zaključila je Edina Papo.

Sve koji su u Sarajevu u to vrijeme pozivamo da svakako ne propuste Balet Fest u Sarajevu.