3 filma s ovogodišnjeg Cannnes film festivala koje morate pogledati

| Theater |

Svake godine u svibnju najpoznatija imena iz svijeta filma i showbusinessa se zapute na francusku rivijeru na najprestižniij filmski događaj godine.

Cannes film festival je mjesto čijim crvenim tepihom šetaju neke od najvećih zvijezda sedme umjetnosti, gdje se vode razgovori i debate na temu filma i premijerno prikazuju neki od potencijalnih filmskih hitova.

Za vas smo izdvojili 3 filma s ovogodišnjeg Cannes film festivala koja vrijedi pogledati

“Everybody Knows”
Psihološki triler iranskog redatelja Asgara Farhadi koji je otvorio ovogodišnji festival govori o seriji nemilih događaja i obiteljskih tajni koje se počnu otkrivati od trenutka kada Laura (Penelope Cruz) sa svojom obitelji otputuje u svoj mali rodni grad na lokalnu proslavu. Film je na španjolskom jeziku, koji redatelj uopće ne govori, a svatko tko je pogledao filmove “A Separation” i “The Salesman” zna da je jedino Farhadi u stanju ispričati priču poput ove. Osim Penelope Cruz, glavnu ulogu tumači i Javier Berdem.

“BlacKkKlansman”

Spike Lee donosi nam film prema istinitom događaju afroameričkog policajca iz Colorado Springsa koji uspijeva da se infiltrira u Ku Klux Klan i postane predvodnik lokalne grupe. U glavnim ulogama ovog kontroverznog filma su John David Washington
i Adam Driver, dok je koprodukciju filma radio Jordan Peele, redatelj Oskara nagrađivanog horor filma “Get Out”.

“The House That Jack Built”
Psihološki horor film prati 12 godina života kriminalca Jacka (Matt Dillon) i prikazuje sve zločine koje je počinio, a koji su ga oblikovali u serijskog ubojicu. Režiju i scenarij potpisuje Lars von Trier, a ostale uloge tumače Jeremy Davies i Uma Thurman.