Jubilarna 100. izvedba predstave "Brodolomke"

| Theater |

Predstava "Brodolomke" najizvođenija je neka hrvatska predstava u jednoj godini u posljednjih 5 godina. Četiri izvrsne glumice i jedan glumac i dalje izazivaju oduševljenje svakom svojom, genijalnom, izvedbom popularne predstave.

Da jedna predstava može izazvati toliku euforiju i oduševljene, dokaz je, sad već kultna, predstava kazališta Moruzgva "Brodolomke".

Tisuće gledatelja, mnogobrojne pozitivne reakcije i kritike, dokazi su da je predstava poput ove, puno više od same predstave, priče ili radnje.

Predstava "Brodolomke" nastala je prema ideji i predlošku Ane Maras Harmander, pod režijskom palicom Krešimira Dolenčića, u koprodukciji s Ludens teatrom.

Ovo djelo koje je steklo naklonost publike već svojom prvom izvedbom, a 10. studenog će, u Zagrebu, u kazalištu Vidra, na daskama koje život znače, biti održano po 100. jubilarni put

Predstava "Brodolomke" najizvođenija je hrvatska predstava u jednoj godini u zadnjih 5 godina,a još veći uspjeh leži u tome što je to predstava, jednog nezavisnog kazališta, koju je pogledalo više od 30.000 ljudi.

Ecija Ojdanić, Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović, Anita Matić Delić i jedini muški lik u predstavi, Luka Petrušić, svojom glumom, energijom i profesionalnošću, savršeno prikazuju najdublje i poprilično teške probleme s kojima se svi svakodnevno susrećemo.

Glumci bez čije zasluge "Brodolomke", također, ne bi bile ono što jesu su Nataša Kopeč, Ana Maras Harmander,Barbara Nola, Iva Jerković i Sven Šestak koji su svojim besprijekornim alternacijama, obogatili samu predstavu.

Radnja prati četiri sasvim različite žene koje imaju isti problem – alkohol. No ova predstava nije samo priča o alkoholizmu već o istaknutoj ljudskosti, koja na fenomenalan način prikazuje je žensku krhkost i činjenicu da je žena danas suočena s mnogobrojnim izazovima i predrasudama, a alkohol je samo sredstvo utjehe koje može prouzročiti velike probleme.

Ecija Ojdanić, osnivačica kazališta Moruzgva, izjavila je: „Iako je ovo četvrta predstava nastala u produkciji mog nezavisnog kazališta koje je doživjelo stotu izvedbu, ovo je prva predstava koja slavi stoti rođendan nakon samo 13 mjeseci igranja.  Što reći , presretna sam, zahvalna cijelom autorskom timu. I naravno, publici koja hrli gledati našu predstavu, kako u Hrvatskoj, tako u regiji.".

Predstava "Brodolomke" na veoma snažan i upečatljiv način donosi i prenosi ljudsku nesreću, probleme, bol, traume, melankoliju, crno, bijelo, a s druge strane prihvaćanje, razumijevanje, prijateljstvo i oprost.

Sve su to segmenti sjajne predstave koja zaslužuje i opravdava pažnju, u kojoj se svaki pojedinac može pronaći i razmisliti o situaciji u kojoj se možda trenutno nalazi.

Jubilarna 100. izvedba sigurno nije posljednja jer će se ova predstava gledati još dugo. 

Ulaznice za predstavu je moguće kupiti online na: https://kazalistekerempuh.mojekarte.hr/hr/a-maras-harmander-brodolomke/ticke .