Novi baletni spektakl na pozornici Lisinskog

| Theater |

Strastveni zagrljaj klasičnog i modernog baleta, u mjesecu zaljubljenih, dvije su predstave u jednoj večeri o dvije strastvene junakinje, koje će se održati 16. veljače na pozornici Lisinskog.

Nakon baletnog spektakla Orašar, koji je četiri puta rasprodao Lisinski, baletna trupa Ukrainian Classical Ballet po prvi puta u Zagrebu predstavlja dvije priče o snažnim, različitima ženama koje su jednake u beskompromisnoj ljubavi, neutaživoj strasti, ali i nepotkupljiva ponosa. Priče o ženama koje se, svaka na svoj način, suprotstavljaju muškom svijetu posjedovanja i moći.

Carmen i Šeherezada glavne su akterice predstave uz koje će zagrebačka publika, u jednoj večeri, iskusiti vruće sunce Španjolske i tajnovite noći Orijenta.

Originalnost baletnih jednočinki, Carmen i Šeherezada, prilika je da gledatelji dožive dva različita svijeta, dvije apsolutno različite kulture i osjete simbiozu emocijama nabijenih pokreta plesača, ali ujedno i dvije velike dramatične ljubavne priče koje dočaravaju ponajbolji ukrajinski plesni umjetnici, na čelu s Viktorom Ischukom, prvakom Nacionalne opere i baleta iz Kijeva, kojeg publika Lisinskog pamti po vrhunskim izvedbama u predstavama Radio & Juliet i Quatro. 

Dodatna je posebnost to što su predstave gotovo potpuno suprotne jedna drugoj, što se očituje kroz temperamentne ritmove glazbe Georgesa Bizeta u Carmen, koju je aranžirao i za balet prilagodio Rodion Ščedrin uz oštri suvremeni koreografski tekst Alberta Alonsa, nasuprot emocijom nabijenih pokreta uz glazbu Nikolaja Rimski-Korsakova, koji propovijedaju priču o Šeherezadi, upotpunjenu libretom i koreografijom Mihaila Fokina.

Ako ste propustili Orašara, nikako nemojte propustiti ovaj baletni spektakl koji će sve ljubitelje kazališta, drame, glazbe i baleta ostaviti bez daha!

Ulaznice za ovaj spektakularni plesni vatromet emocija možete pronaći po cijenama od 180, 210, 240, 270 i 300 kn, a dostupne su na blagajnama i web stranici Lisinskog te online.