Mjuzikl 'Menopauza' konačno i na domaćim kazališnim daskama

| Theater |

Mare Milin

Jeste li znali da svaki dan 6000 žena uđe u menopauzu i da je u svakom trenutku, diljem svijeta, 1,7 milijardi žena u menopauzi?

Upravo o ovome biološkom 'problemu' žena na zabavan način progovara mjuzikl 'Menopauza', koji je nastao na Broadway-u, a svoju je inačicu doživio i u državama izvan SAD-a, i to u Australiji, Brazilu, Kanadi, Mađarskoj, Irskoj, Izraelu, Italiji, Maleziji, Meksiku, Novom Zelandu, Filipinima, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Južnoafričkoj Republici i Južnoj Koreji.

Mjuzikl je 2016. godine, u Americi, osvojio nagradu „Entertainers of the Year“, a do sada ga je pogledalo gotovo 15 milijuna ljudi diljem svijeta.

Mjuzikl 'Menopauza' postigao je veliki uspjeh na brojnim pozornicama svijeta zato što na vrlo duhovit, iskren i autentičan način oslovljava probleme žena u srednjoj životnoj dobi. No, nisu to samo problemi menopauze, ovdje je za hormonsku tranziciju koju žene u toj dobi prolaze samo dosjetljivo izabrana metafora za brojna životna pitanja s kojima se susreću. Ova predstava govori o starenju, suočavanju s mnogim strahovima prolaznosti, odnosu žena i njihovih muškaraca, njihove djece te njihovih sada već ostarjelih roditelja. Ona oslovljava gubitak snage, ali i novu snagu, strah, ali i iskustvo i hrabrost za nove preokrete. Ovdje se govori o nedostatku ljubavi, o životnim prioritetima.

Radnja mjuzikla prati četiri žene koje se upoznaju u jednom trgovačkom centru na odjelu donjeg rublja na rasprodaji i koje nemaju ništa zajedničko osim jednog crnog grudnjaka od čipke i simptoma menopauze. Ova urnebesna glazbena parodija, koja uključuje poznate glazbene hitove iz 60-ih, 70-ih i 80-ih, garantirano će vas nasmijati do suza, a u glavnim ulogama hrvatske inačice moći ćete gledati Sanju Doležal, Salome, Arijanu Čulinu i Karmelu Vukov Colić, koje su utjelovile poduzetnicu, hipijevku, reality zvijezdu i domaćicu, dok je redateljica ovog zabavnog mjuzikla Nina Kleflin. 

Ovo je mjuzikl koji slavi ženski život smijehom i sestrinstvom i pokazuje žene koje su “too young to die and too old to rock and roll”.

Svečana premijera održat će se 24.10.2019. u kino dvorani zagrebačkog Studentskog centra, a ulaznice za ostale predstave možete kupiti putem sustava Eventim: https://www.eventim.hr/hr/izvodjac/menopauza-2036/profile.html

Mi vam svakako preporučujemo da se uvjerite zašto ova predstava uveseljava čak i muškarce u devedeset minuta sjajne zabave.