Novo zagrebačko kazalište koje publiku direktno uključuje u predstavu!

| Theater |

“Mali West End” – „Dr. Jekyll i Mr. Hyde“

Zagrebačka kazališna scena obogaćena za jedinstven novi koncept – Mali West End

Novo kazalište “Mali West End” u nedjelju se premijerom predstave Dr. Jekyll i Mr. Hyde“ predstavilo zagrebačkoj publici. U trenutno vrlo perspektivnoj i ambicioznoj klimi umjetničkog stvaralaštva na pozornicama teatara diljem Zagreba, ovaj novi kazališni projekt namjerava se istaknuti na sasvim jedinstven način – smještajući publiku u scenu!

Brišući granice klasičnog odnosa pozornica-publika, mladi i strastveni ljudi iza ovog projekta, goruća zbivanja i aktualne društvene probleme namjeravaju donijeti ukalupljujući publiku u scenografiju samih djela, sudjelujući time u stvaranju nove, neopipljive, ali nesumnjivo snažne dimenzije teatra.

“Mali West End” – „Dr. Jekyll i Mr. Hyde“

Premijerna izvedba mjuzikla Dr. Jekyll i Mr. Hyde

Upravo se spomenuta uzbudljiva dimenzija teatra mogla doživjeti i 20. listopada na premijeri mjuzikla Dr. Jekyll i Mr. Hyde, djela čija se svevremenska tematika uspješno translatira u suvremene reinterpretacije, pa tako i u ovu. Mlad i široj javnosti dosad nepoznat glumački ansambl, pokušao je prenijeti dinamiku i emociju radnje obraćajući se direktno gledateljima i hodajući kroz redove među zatečenom publikom. Dugoročni je cilj voditelja projekta od Malog West Enda napraviti edukativni teatar, čiji će mladi ansambl rasti i razvijati se zajedno s publikom, što je kazalište nesumnjivo i začelo odabranim djelom Dr. Jekyll i Mr. Hyde.

“Mali West End” – „Dr. Jekyll i Mr. Hyde“

Snažna izvedba mladih glumaca u formi mjuzikla prenijela je glavne poruke djela sa žestinom i izražajnošću kazališnih veterana. Najveći je dojam ostavio upravo glavni lik dr. Jekyll / Mr. Hyde u interpretaciji Tomislava Čeleketića, koji je naprosto dominirao scenom lomeći se između likova dr. Jekylla i Mr. Hyde-a i dualnosti ljudske prirode. Ostali glumci također su dorasli zahtjevnoj i svevremenskoj interpretaciji dobra i zla, prenoseći poruku da se zlo ne može iskorijeniti i da svaki čovjek iza maske koju predstavlja javnosti, vodi unutarnju bitku s vlastitim zlim nagonima.

“Mali West End” – „Dr. Jekyll i Mr. Hyde“

Mlad glumački ansambl i nov koncept angažiranja publike - glavni aduti teatra

Kao glavne adute ovog edukativnog teatra istaknut ćemo upravo svježa glumačka lica s nevjerojatnom izražajnošću i potencijalom te naravno originalni koncept angažiranja publike stvaranjem novog prostora i prilika za mlade, perspektivne umjetnike da vlastita iskustva i kreativne vizije stave na scenu. Očekujemo uskoro fantastične nove predstave iz kreativne radionice Malog West Enda!

“Mali West End” – „Dr. Jekyll i Mr. Hyde“