Ekskluzivno iz Cannesa: Spektakularni opening party u znaku Velikog Gatsbya zasjenio sve ostalo!

| Art |

Tobey Maguire, Carey Mulligan i Leonardo DiCaprio

Jedna od najtežih stvari na svijetu jest pronaći dobar film koji će biti prikazan na otvorenju filmskog festivala u Cannesu. U posljednjih 15 godina, 80 posto filmova koji su otvarali najslavniji filmski festival na svijetu, dobili su poražavajuće kritike. Nažalost, ni „Veliki Gatsby“, film koji je u srijedu otvorio ovogodišnji filmski festival u Cannesu, neće biti upamćen kao veliko filmsko ostvarenje. Gotovo svi najznačajniji filmski kritičari objavili su kako se radi o osrednjem filmu, no to nije smetalo glumačkoj kremi da se pojavi na crvenom tepihu u Cannesu i dobro se zabavi.

U srijedu se nebo otvorilo nad Cannesom, prognoza je da će ovo biti najkišovitiji filmski festival u Cannesu, zvijezde su bile u pratnji ljudi koji su držali kišobrane, a među njima su bili Leonardo di Caprio, Carey Mulligan i Tobey Maguire, glavni glumci filma „Veliki Gatsby“, ali i mnogi drugi poput Nicole Kidman, Julianne Moore, Lane del Rey, Zhang Ziyi, Cindy Crawford, Friede Pinto i mnogih drugih.

Lana Del Ray
Lana Del Ray

Spektakularan party u povodu otvorenja festivala trebao se održati na jednako spektakularnoj jahti, ali uslijed kiše došlo je do promjene plana tako da je na brzinu podignut ogroman šator. Na partyju je uživo nastupio Bryan Ferry Orchestra, redatelj „Velikog Gatsbyja“ Bat Luhrmann plesao je do zore, a sve je izgledalo tako glamurozno da se postavilo pitanje – a koliko sve ovo košta. Nije manje od milijun dolara, to je sigurno.

Prije premijere filma „Veliki Gatsby“, odabrani novinari su poslijepodne čekali kako bi napravili dogovorene televizijske intervjue sa Leonardom di Capriom. Di Caprio je kasnio tri sata, svakome je novinaru dano pet minuta koji su skraćeni na četiri, a po završetku nitko nije dobio snimku intervjua već je svakom novinaru rečeno: Moraš doći sutradan i intervjuirati ostale glumce, tek tada ćeš dobiti snimku svog intervjua.

Nadajmo se da će se odabir filmova koji se kandidiraju za ovogodišnju Zlatnu palmu  pokazati kvalitetnijim od „Velikog Gatsbyja“ tako da će žiri na čelu sa Stevenom Spielbergom uživati do 25. svibnja. Spielbergu je mnogo puta bilo ponuđeno da bude predsjednik žirija u Cannesu, sve do sada je odbijao ponude, a u Cannesu je izjavio kako je svake godine u proljeće bio jako zaposlen pa nije nikako mogao doći ranije.